Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2024

Βασίλης Γκάτσος: Καιρός να ανεβούμε σκαλοπάτι.

 Η Καλή Χρονιά από τον Γιάννη Μαρίνο επί χρόνια διευθυντή του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, περιοδικού που υπήρχε κάθε βδομάδα στα γραφεία όλων των στελεχών και προϊσταμένων της Ελληνικής Βιομηχανίας. Περιοδικό με τεράστια συμβολή στην οικονομική σκέψη και ενημέρωση.


Βασίλης Γκάτσος

Γιάννης Μαρίνος.
Ας ευχηθούμε ότι οι κυβερνώντες, αλλά και η αντιπολίτευση, θα σκύψουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα στα προαναφερθέντα προβλήματα και θα τα αντιμετωπίσουν κατά τον αποτελεσματικότερο τρόπο.

Καθώς λήγει το έτος 2024 και ανατέλλει το 2025 φαίνεται ότι παρά τη σχετική άνοδο του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος (ΑΕΠ) και τη μείωση της ανεργίας, που πάντως παραμένει υψηλή (γύρω στο 8%), ο γνωστός αναλυτής Κώστας Καλλίτσης όπως διαπιστώνει, αυτό που βιώνουμε δεν είναι ανάπτυξη και γι’ αυτό δεν έχει αντίκρισμα στην τσέπη των λαϊκών νοικοκυριών.

Οντας ουραγοί στην παραγωγικότητα ο κίνδυνος για εμάς είναι να μην ενισχύσουμε την παραγωγική βάση της οικονομίας μας, που παραμένει κολλημένη στη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού συν την παραδοσιακή οικοδομή. Οταν Βουλγαρία και

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2024

Νέο βιβλίο : Αναμνήσεις από τον ιστορικό φιλοσοφίας Λίνο Μπενάκη

 



Αγαπητοί συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι,

Ο Εκδοτικός Οίκος Ηδύφωνο και ο συγγραφέας ανακοινώνουν την κυκλοφορία του νέου βιβλίου: Κατελής Βίγκλας, Αναμνήσεις από τον ιστορικό φιλοσοφίας Λίνο Μπενάκη (Βιογραφικό σημείωμα, Εξαντλητική Εργογραφία του & Αναμνηστικά Έγγραφα), εκδ. Ηδύφωνο, Αίγιο 2024, σελ. 282, 35 ασπρ. και 5 έγχ. εικ. ISBN: 978-618-5450-93-9.

Ο ιστορικός φιλοσοφίας και καθηγητής Λίνος Γ. Μπενάκης (1928-2022), σύζυγος της νομικού, πολιτικού και ακαδημαϊκού Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη (1934-), υπήρξε μια αξιοσημείωτη μορφή στην έρευνα της Βυζαντινής Φιλοσοφίας. Ο μαθητής και συνεργάτης του Λ. Μπενάκη επί τριακονταετία, ιστορικός-θεολόγος Κατελής Σ. Βίγκλας (1969-), χρησιμοποιεί τις αναμνήσεις του για να σκιαγραφήσει τον άνθρωπο και τον φιλόσοφο. Ο Βίγκλας συνεργάστηκε στενά με τον Λ. Μπενάκη από τη δεκαετία του 1990 μέχρι και τον θάνατό του το 2022. Ο συγγραφέας αφηγείται ξεχωριστές και ιδιαίτερες στιγμές από τη συνεργασία τους, με πλήθος αναφορών στο επιστημονικό έργο που πραγματοποίησαν από κοινού.

Από το 2025, το έργο διατίθεται σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία της χώρας (Ιανός, Πρωτοπορία, Πολιτεία, Γρηγόρης στην Αθήνα) και από το e-shop των εκδόσεων Ηδύφωνο.

Με εκτίμηση,

Κατελής Σ. Βίγκλας

Δρ. Ιστορίας της Φιλοσοφίας, Ιστορικός – Θεολόγος 

Συνεργάτης Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Συνεργάτης Ινστιτούτου Φιλοσοφίας του Πόζναν

τ. Επιστημονικός συνεργάτης περιοδικών Ιστορικά Θέματα και Στρατιωτική Ιστορία

katelisviglas.com


Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΡΜΙΟΝΗΣ "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ"


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

 


Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2024

Βασίλης Γκάτσος: Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Υποχρέωση κοινωνική και των μεγάλων Εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Επαρχία μας.

 Η ιδέα ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 και πλέον έχει γίνει θεσμός: Μιά επιχείρηση δεν είναι αρκετό να παρέχει τα προϊόντα της και τις υπηρεσίες της στην Κοινωνία.Πρέπει να συνεργάζεται και να προσφέρει στην Κοινωνία, ιδιαίτερα την τοπική, και να βρίσκεται σε αρμονική σχέση με αυτήν.


Να πώς εκφράζεται αυτό από μία εκ των μεγαλυτέρων και σοβαρών εταιρειών της χώρας μας:'

"" Ο συστηματικός και ειλικρινής διάλογος με τις βασικές ομάδες των Κοινωνικών Εταίρων επιδιώκοντας τη διατήρηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης αλλά και την πληρέστερη κατανόηση εκ μέρους της Εταιρείας των επιδράσεων της λειτουργίας της.
.............
 Η συνεισφορά στην ανάπτυξη των τοπικών υποδομών και συνολικά στην ευημερία και το σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών των τοπικών κοινοτήτων που γειτνιάζουν με τις βιομηχανικές μονάδες της Εταιρείας. ""

Στην Ερμιονίδα ως μεγάλες επιχειρήσεις έχουμε τα μεγάλα ξενοδοχεία και στη θάλασσα τα ιχθυοτροφεία και τελευταίως τις μαρίνες. Βιομηχανία δεν έχουμε.
Στα υπάρχοντα ξενοδοχεία θα προστεθούν, το πολύ μέσα σε 5 χρόνια, το υπερπολυτελές συγκρότημα στο παλιό Ακουάριους Πετροθάλασσα, το νέο υπερπολυτελές Συγκρότημα της επένδυσης Γιάννη Βαρδινογιάννη στα Βλαχέικα,  το υπό κατασκευή Συγκρότημα του Γκολφ στην Κοιλάδα, και μία μεγάλη επένδυση σε μεγάλη έκταση της Χινίτσας. Ήδη λειτουργεί η μαρίνα στο Πορτοχέλι και κατασκευάζεται η μαρίνα στην Ερμιόνη.
Οι πολυτελείς βίλες που θα διατεθούν ή θα νοικιάζονται έχουν σχεδόν όλες πισίνες, χώρια από τις μεγάλες των κυρίως ξενοδοχειακών κτισμάτων.
Σε μια Επαρχία υπό ερήμωση οι μεγάλες ποσότητες πόσιμου νερού που χρειάζονται ουσιαστικά θα βρεθούν είς βάρος του πόσιμου νερού του Δήμου και του αρδευτικού των αγροτών.
Όλα αυτά τα ξενοδοχεία χάνουν την αξία τους, να μη πω τον λόγο ύπαρξης τους, αν δεν έχουν σε αποκλειστική χρήση μια μεγάλη έκταση αμμουδιάς και λιμενικές εγκαταστάσεις μαρίνας. Αυτές τις παραλίες τις στερούνται όλοι οι κάτοικοι μόνιμοι και εξοχικάριοι της Ερμιονίδας.
Τα ιχθυοτροφεία καταλαμβάνουν χώρους παραλίας και έχουν την αποκλειστική χρήση μεγάλης θαλάσσιας έκτασης που την στερούνται όλοι οι κάτοικοι. Η δραστηριότητα αυτή επιβαρύνει τη θάλασσα, στερεί από τους ψαράδες αλιευτικά πεδία.
Στα παραπάνω μπορεί να προσθέσει ο καθένας ό,τι πέφτει στην αντίληψή του ως ενόχληση ή στέρηση.
Η απάντηση ότι δίνουν δουλειά, ότι προσφέρουν στην οικονομία της Ερμιονίδας και κυρίως της χώρας, δεν αρκεί. "Η συνεισφορά τους στην ανάπτυξη των τοπικών υποδομών και συνολικά στην ευημερία και το σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών των τοπικών κοινοτήτων" είναι  ώριμο και καθολικό αίτημα.

Βασίλης Γκάτσος

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2024

Καλά Χριστούγεννα !!



Γύρω γύρω του Χριστού, η κορφή του χειμωνιού!

Έργο της Ανθούλας Λαζαρίδου Δουρούκου από τη συλλογή "Οι μήνες".

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024

Χριστούγεννα με τον Ρωμανό Μελωδό του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη

 Χριστούγεννα με τον Ρωμανό Μελωδό

του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη

Η λυτρωτική ποίηση και οι τερψικάρδιες μελωδίες των ύμνων της εκκλησίας μας στη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, φέρνουν στον νου μας τον μέγιστο των λυρικών ποιητών των βυζαντινών χρόνων τον Άγιο Ρωμανό τον Μελωδό, «τον Πίνδαρον της ρυθμικής ποιήσεως», όπως αποκαλείται από ξένους και Έλληνες μελετητές. 

Ο Ρωμανός, γεννημένος στα Έμμεσα της Συρίας στα μέσα του 5ου αιώνα μ.Χ., είχε χειροτονηθεί διάκονος υπηρετώντας σε εκκλησία της Βηρυτού. Αργότερα ήρθε στην Κωνσταντινούπολη όντας αυτοκράτορας ο Αναστάσιος Α΄(491-518) και εγκαταστάθηκε στο Μοναστήρι της Θεοτόκου του Κύρου, που είχε το όνομα του κτήτορά της.

Ήταν άμουσος και κακόφωνος ο Ρωμανός, όπως αναφέρει «ο σοφός» Νικόλαος Ξανθόπουλος. Πολλοί σύγχρονοί του τον περιέπαιζαν, αφού δεν μπορούσε ούτε σωστά να απαγγείλει ούτε σωστά να ψάλλει. Αυτός ήταν άλλωστε και ο κύριος λόγος που είχε εγκατασταθεί στη Μονή της Θεοτόκου του Κύρου, όπου υπήρχε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας προκειμένου να ζητήσει τη βοήθειά της γι’ αυτή του την αδυναμία. Ήθελε ο Ρωμανός όλη του την ευλάβεια και τον σεβασμό που ένιωθε για το πρόσωπο του Χριστού, της Θεοτόκου και των Αγίων να έχει το χάρισμα να τα αποδίδει με ύμνους, άσματα και ωδές πνευματικές. Τα όσα στη συνέχεια η παράδοση μας πληροφορεί είναι ενδεικτικά της πίστης του. 

Τη νύχτα της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων ο Ρωμανός βρισκόταν στον ναό της Θεοτόκου, πλησίον του άμβωνα και προς στιγμή φάνηκε να τον παίρνει ο ύπνος. Τότε σαν σε όνειρο βλέπει την Παναγία να του δίνει τυλιγμένο χαρτί και να του λέει: 

− Λάβε τον χάρτην και κατάφαγε αυτόν. Ο Ρωμανός νόμισε πως έπρεπε να καταπιεί το τυλιγμένο στο ξύλο χαρτί. Ξύπνησε ταραγμένος. Κατάλαβε όμως γρήγορα πως εκείνη τη στιγμή κάτι σπουδαίο συντελέστηκε και αξιώθηκε των χαρισμάτων που χρόνια παρακαλούσε τη Θεοτόκο να του δώσει. Η φωνή του έγινε μελωδική και ο άμουσος κληρικός καλλικέλαδος ψάλτης! Ανέβηκε στον άμβωνα και άρχισε να ψάλλει τον ύμνο «Η Παρθένος σήμερον τον υπερούσιον τίκτει» ενώ το εκκλησίασμα θαύμαζε το μεγαλείο της συνύπαρξης της Ποίησης και της Μουσικής. Ο Ρωμανός τον ύμνο αυτόν τον ονόμασε «Κοντάκιον», γιατί το χαρτί του ύμνου ήταν τυλιγμένο σε κοντό (ξύλο) και η υπόθεση της γιορτής, με τη βοήθεια της Θεοτόκου, παρουσιαζόταν με συντομία, δηλαδή «εν κοντώ». Από τότε τα κοντάκια ψάλλονταν ακριβώς μετά την έκτη ωδή, γιατί τότε ο Άγιος δέχθηκε το χάρισμα. Τα γεγονότα αυτά συνέβησαν το 495 μ.Χ.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2024

ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

 




Βασίλης Γκάτσος : "Μαρίνα Πόρτο Χέλι": Επιδόσεις, αποτελέσματα, στρατηγικό πλάνο.

 Το παρακάτω είναι αντιγραφή από τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.

Η "Μαρίνα Πόρτο Χέλι" φαίνεται να είναι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματά της, αν και δεν δίνει οικονομικά στοιχεία (έσοδα, έξοδα, κέρδη, εξυπηρέτηση δανείων κ.λ.π.). Από αυτήν την δραστηριότητα ο Δήμος, η Ερμιονίδα και ιδιαίτερα η τοπική Κοινωνία του Πορτοχελίου είναι φυσικό να αναμένει έμμεσα και άμεσα οφέλη.
Τα έμμεσα έχουν να κάνουν με την κίνηση που δημιουργείται στην τοπική αγορά από τα ελλιμενιζόμενα πλοία, κυρίως από τους επιβάτες και τους ιδιοκτήτες αυτών, που απλώνονται στα καταστήματα κάθε είδους και γενικά στην αγορά του Πορτοχελίου για αγαθά και υπηρεσίες. Περί αυτού μόνο η αγορά του Πορτοχελίου και της Ερμιονίδας μπορούν να εκφέρουν γνώμη. Επίσης τι αγαθά και υπηρεσίες προμηθεύεται η εταιρεία "Μαρίνα Πόρτο Χέλι" από την τοπική αγορά για την εξυπηρέτηση των σκαφών. Αυτό το γνωρίζει ακριβώς η ίδια η εταιρεία.
Τα άμεσα οφέλη είναι το τι πληρώνει η εταιρεία στον Δήμο, στο Λιμενικό Ταμείο κ.λ.π. πόσο ντόπιο προσωπικό απασχολεί.

Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν. Άλλωστε από αυτή τη γνώση εξαρτάται η διάθεση και η στάση τους απέναντι σε τέτοιες επενδύσεις, πράγμα πολύ πολύ σημαντικό και για κάθε άλλη επένδυση.

Βασίλης Γκάτσος

Μαρίνα Πόρτο Χέλι: Μέση πληρότητα 75,42% τη θερινή περίοδο.
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2024 17:31

ΜΑΡΙΝΑ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ
1.496 σκάφη ελλιμενίστηκαν εντός του έτους.

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024

Φλαμίνγκο στη Λιμνοθάλασσα Θερμησίας


 Πάνω απο τριάντα πανέμορφα φλαμίνγκο σταμάτησαν  στη λίμνη για  να ξαποστάσουν, να τραφούν και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας ομορφαίνουν με το πέρασμά τους.



Υδατοδρόμιο στο Ναύπλιο, στην Ερμιόνη

Μετά από αλλεπάλληλες και πολυετείς προσπάθειες, το υδατοδρόμιοΝαυπλίου έλαβε επιτέλους την περιβαλλοντική αδειοδότηση, με την έγκριση της υποδομής να αποφασίζεται κατόπιν συνεδρίας του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ). Διαβάζουμε στο newmoney.gr

 Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των μεταφορικών υποδομών της Αργολίδας, καθώς φέρνει πιο κοντά τη δημιουργία ενός δικτύου υδατοδρομίων που θα αναβαθμίσει τον τουρισμό και την τοπική οικονομία. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, σχολίασε:

«Συνεχίζουμε με όραμα να αναπτύξουμε ένα ισχυρό δίκτυο υδατοδρομίων στην Πελοπόννησο. Το Ναύπλιο και η Ερμιόνη

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ


 

🙏 Την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2024, είχαμε την χαρά & την τιμή να φιλοξενήσουμε στον χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ερμιονίδος την 15μελή ομάδα σπουδαστών/στριών «ArtiSix» της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Έκτη Τέχνη» , στην παράσταση για μικρούς & μεγάλους με τίτλο: «Ο Μάγος του Οζ».
✨️ Τα παιδιά του θιάσου, σε μια διπλή παράσταση, μας μετέφεραν συγκινήσεις, μας ξύπνησαν συναισθήματα, ευαισθητοποίησαν του θεατές, ξύπνησαν όμορφες μνήμες μέσω του παραμυθιού, μας δίδαξαν αξίες και τέλος, υποσχέθηκαν πως θα ξανά έρθουν. 
🎄 Αυτό το μαγευτικό και παραμυθένιο ταξίδι, που έλαβε χώρα στη θεατρική σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ερμιονίδος, περιπλάνησε όλους τους συμπολίτες μας και τις συμπολίτισσες μας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα μας. 
✨️ Ευχαριστούμε θερμά όλους & όλες που παρευρέθηκαν στο πρώτο εγχείρημα φιλοξενίας μιας θεατρικής παράστασης και υποσχόμαστε πως θα υπάρξουν κι άλλα. 

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2024

Ρόλος (ο) Απο το βιβλίο των Γιάννη Σπετσιώτη – Τζένης Ντεστάκου

 Ρόλος (ο) 

«… δημοτ.: κορώνα ή γράμματα, είδος τυχερού παιχνιδιού, καθ΄ ο αναρρίπτεται στροφηδόν (εξού «στριφτό») εις τον αέρα νόμισμα τι». 

Λεξικό Δημητράκου

Έτσι και ξεστόμιζε τη λέξη ρόλος ο/η Ερμιονίτης/τισσα καταλάβαινες, από το πρώτο κιόλας γράμμα που έλεγε, τη διάθεσή του/της, καθώς και την ψυχική κατάσταση που βρισκόταν, όταν αντιμετώπιζε, όσους το έπαιζαν και ιδιαίτερα όταν επρόκειτο για κοντινά του πρόσωπα. Διαπίστωνες, αμέσως, αν ενέκρινε το παιχνίδι ή το απέρριπτε, μιλώντας απαξιωτικά για τους παίχτες του. 

− Πού είναι καλέ ο Ν.;
− Πού να είναι, να εκεί κάτω! Παίζει ρόλο!

Μ’ ένα (ρ) τόσο παχύ, συνεχόμενο και δυνατό που ξεχείλιζε από θυμό, αγανάκτηση και απαξίωση.1 Κι άλλες φορές στο ίδιο μοτίβο:

− Βρε, δε ντρέπεσαι να παίζεις στριφτό -η πρώτη συλλαβή συνοδευόταν από ένα υποτιμητικό μορφασμό, με όλους εκείνους! Βρε, είναι παιδιά σου! Θα σε πιάσουν οι πατεράδες τους και αλίμονό σου! Τι θα τους πεις; 

Η απάντηση ήταν η αναμενόμενη:

− Εσύ να μην ανακατεύεσαι! Να μη μιλάς! Να κάνεις τη δουλειά σου! Ξέρω εγώ τι κάνω!
− Ξεράδια ξέρεις! Αν ήξερες, δε θα τα έκανες αυτά!
− Σκας τώρα ή θα…
− Εγώ σκάω! Εσύ να μην ξαναπαίξεις!

Και κάπου εδώ, τις περισσότερες φορές, τελείωνε η κουβέντα. Αν υπήρχε συνέχεια, τα πράγματα δυσκόλευαν. 

Θυμάμαι, παντρεμένες γυναίκες που είχαν τα κότσια να κατεβαίνουν «στον τόπο» των συνάξεων και να ξεμπροστιάζουν τους άντρες τους.

− Σα δεν έχεις φιλότιμο ολόκληρος άντρας να παίζεις λεφτά με το Ν., που δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του! Έχεις φύγει από το σπίτι 10 ώρες! Αυτή είναι η δουλειά που μου είπες ότι είχες;

Άλλες πάλι τους κοίταζαν από μακριά και όταν τα βλέμματά τους ανταμώνανε έβαζαν μαζεμένο το δάχτυλο (δείχτη) στο στόμα, κουνώντας, απειλητικά, το κεφάλι, χωρίς να πουν κάτι περισσότερο. Ένα απειλητικό αχ! έβγαινε ή η φράση «Έλα στο σπίτι και θα τα πούμε!», αλλά τόσο σιγά, μέσα από τα δόντια, που ούτε καν ακουγόταν. Οι μόνοι που είχαν «ασυλία» ήσαν οι γεροντότεροι, όπως ο Α.Μ., που έπαιζαν, καθώς έλεγαν, «για το καλό»! 

Μεταξύ όμως των παιχτών ο διάλογος ήταν διαφορετικός:

-Πάμε να παίξουμε ρόλο; με ένα «ρ» απαλό και γλυκό, όμοιο με τη διάθεση εκείνου που έκανε την πρόσκληση.

− Πάμε! Ποιοι άλλοι θα είναι;
− Να ο Α, ο Γ, ο Κ κ.λπ.

Γνωστά και μη εξαιρετέα τα πρόσωπα του παιχνιδιού. Κάπου - κάπου ερχόταν και κάποιος νέος παίχτης.

− Πού θα παίξουμε; Να μη μας βλέπουν!
− Κάτω από το σπίτι της κυρα-Φωφώς! Πίσω από το γκρεμισμένο σπίτι της Ερηνάκης!

Κι άλλες φορές:

− Να, εκεί στο λιτρίβι του Τροκαντερού, για να μην φαινόμαστε! Ήταν ένα σπίτι γκρεμισμένο, χωρίς σκεπή, δίπλα στη θάλασσα, στο τέλος της δεκαετίας του 50, ο ξενώνας, σήμερα, του Δημήτρη Σταματίου.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024

Μάγος του Οζ | Φιλοξενούμενη παράσταση | Κέντρο Πολιτισμού Ερμιονίδος

 


~ ΛΙΓΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΑΚΟΜΑ ~ 

🎀 Είμαστε έτοιμοι να "πασπαλίσουμε" μαγεία αυτά τα Χριστούγεννα!
🎄 Μέσα από την θρυλική παράσταση "Ο Μάγος του Οζ", καλούμε μικρούς & μεγάλους να συμπορευτούμε σε αυτό το μαγικό ταξίδι με άγνωστο προορισμό, χριστουγεννιάτικο ταξίδι με τον ΟΖ!
🎀 Ο δεκαπενταμελής θίασος της ομάδας σπουδαστών "ArtiSix" της Ανωτέρας Δραματικής σχολής "Έκτη Τέχνη", έρχεται στην Ερμιονίδα σε μια παράσταση που θα μας καθηλώσει!
📍 Μα που αλλού;
Φυσικά στο Κέντρο Πολιτισμού Ερμιονίδος 📍
🎄 Σας περιμένουμε σε αυτήν την παράσταση που πραγματικά θα μας ταξιδέψει στην μαγεία των Χριστουγέννων, όπως καμία άλλη!
🎀 Παίζουν (αλφαβητικά):
▪️Βαβάμης Πάνος
▪️Γιαννουλάκη Ελένη 
▪️Ζαγκοβά Αποστολία
▪️Κακουριώτη Βιβή 
▪️Καλή Μαρία 
▪️Καράλης Δημήτρης
▪️Κολοβού Μαρια
▪️Κουκουβίνος Γιάννης 
▪️Κουτσοπέτρου Μαρία 
▪️Λουγιάκη Χρύσα 
▪️Παναγιωτοπούλου Σταυρίνα
▪️Φύτρου Θεώνη 
🏳 Φώτα - Ήχος: Μαυρίδη Φως
✨️Σκηνοθεσία: Μαρουσώ Γεωργοπούλου✨️
Σας περιμένουμε!
Κλείστε την θέση σας για μια από τις δύο παραστάσεις μας!
📞 Κρατήσεις: 69788266680 & 6978065344
Συνδιοργάνωση:
🔹️Κέντρο Πολιτισμού Ερμιονίδος 
🔹️Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης