Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Σπύρος Στεφανουδάκης: Ο καλύτερος νέος σχεδιαστής μόδας της χρονιάς, είναι από τον Πόρο

Ένας συμπολίτης μας, κατακτά με σταθερά βήματα τον χώρο της Μόδας στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον Σπύρο Στεφανουδάκη.

Ο Σπύρος Στεφανουδάκης γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου 1982 και μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο στον Πόρο.
Στα 9 του χρόνια, ξεκίνησε κωπηλασία στον Όμιλο Ναυτικών Αθλημάτων Τροιζηνίας(ΟΝΑΤ) όπου πρόεδρος ήταν ο  κ. Δ. Καρτσώλης. Ασχολήθηκε με την κωπηλασία για 11 χρόνια και κατάφερε πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιο και διασυλλογικό επίπεδο.
Τελειώνοντας στο Λύκειο έδωσε Πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασε στη σχολή Ιατρικών Εργαστηρίων του Ανώτατου Τεχνολογικού Επαγγελματικού Ιδρύματος (Α.Τ.Ε.Ι) Αθηνών όπου και τελείωσε τις σπουδές του σε 4 χρόνια με Άριστα!
Δουλεύοντας πάνω στο αντικείμενο του για τρία  χρόνια, αποφάσισε πως ήθελε να αλλάξει ο επαγγελματικός του δρόμος και επέλεξε να ασχοληθεί με την κομμωτική και το μακιγιάζ κάνοντας εντατικά σεμινάρια στο Λονδίνο και το Βερολίνο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ως αφετηρία μου δούλεψε σε μεγάλα κομμωτήρια της Αθήνας και συμμετέχοντας σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές ως κομμωτής ήρθε η μαγική στιγμή που αποφάσισε ότι το κρυφό του όνειρο είναι να σχεδιάσει ρούχα.
Έτσι και το 2012 έκανε ακόμη μια επικίνδυνη στροφή στην καριέρα του παίρνοντας το  ρίσκο της αποτυχίας και ασχολήθηκε με το σχέδιο μόδας σπουδάζοντας στο Παρίσι και το Μιλάνο.
Ερχόμενος στην Ελλάδα στον Οκτώβριο του 2012 συμμετείχε για πρώτη φορά στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας με το brand του ” INSOMNIAC by Spiros Stefanoudakis, δείχνοντας την πρώτη του ολοκληρωμένη collection με όνομα “GENESIS” όπου σηματοδοτούσε και τη γέννηση του ως σχεδιαστής μόδας.
Το Μάρτιο του 2013 παρουσίασε τη δεύτερη κατά σειρά collection του στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας με το όνομα “Le Piaf Noir”. Μια ολοκληρωμένη δουλειά εμπνευσμένη από την θρυλική καλλιτέχνιδα της Γαλλίας του 50′ Edith Piaf  και κατέκτησε το βραβείο του Καλύτερου Νέου Σχεδιαστή (Best New Designer ) της χρόνιας!

Περισσότερα:porosnews