Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ»

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ

«ΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ»

 

Με χαρά σάς ανακοινώνουμε ότι κυκλοφόρησε το τρίτο βιβλίο στη σειρά «ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ», που περιλαμβάνει:

➢ Την ενδιαφέρουσα «συνάντηση» που είχαμε με τον μακρινό συμπολίτη Λάσο τον Ερμιονέα. Με τον «πεπαιδευμένο και άνευ προκαταλήψεων» Ερμιονίτη σοφό, τον επινοητικό και χιουμορίστα, που τόσα πρόσφερε στην εξέλιξη της Ποίησης και της Μουσικήςείχαμε έναν ενδιαφέροντα και εποικοδομητικό «διάλογο», με σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του. Απ’ όσα γνωρίζουμε, μέχρι σήμερα το μοναδικό βιβλίο που έχει γραφεί για τον σπουδαίο μουσικό είναι το «LASO DI ΕΡΜΙΟΝΕ» του GAURELIO DRIVITERA στην ιταλική γλώσσα (1965). 
➢ Την παρουσίαση ποιητών και μουσικών της αρχαίας Ερμιόνης, που αναφέρονται στα κείμενα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας και τα σχετικά Λεξικά.

Θεωρούμε, πως είναι καιρός πλέον εμείς οι Ερμιονίτες να γνωρίσουμε και να αναδείξουμε τον Λάσο, τον Επικλή, τον Κηκείδη αλλά και τους άλλους μακρινούς συμπολίτες μουσικούς και ποιητές. Αποτελούν μέρος της τοπικής πολιτιστικής μας ταυτότητας και μπορούμε άφοβα με γνώση και θέρμη να μιλάμε γι’ αυτούς. Τα σχολεία και οι ασχολούμενοι με τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν τον πρώτο λόγο.

Το βιβλίο μπορείτε να το αναζητήσετε στη ΔημοτικήΒιβλιοθήκη Κρανιδίου, στη Βιβλιοθήκη Ερμιόνης και στην Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη.

Καλή ανάγνωση!

Γιάννης Σπετσιώτης – Τζένη Ντεστάκου

 

[1]