Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Τάσος Λάμπρου: ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΛΟΓΙΣΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ , ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ «ΜΠΕΛΑΔΕΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑΕΡ


Τετάρτη  23/12/2020

Προς 

Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ

κ. Γεώργιο Τσεγκή

 

ΘΕΜΑ : ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΛΟΓΙΣΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ , ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ «ΜΠΕΛΑΔΕΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑΕΡ

 

Αγαπητέ  Πρόεδρε

Πριν ξεκινήσουν οι άγιες ημέρες των Χριστουγέννων είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στην δεύτερη επιστολή σου και να σου τονίσω ότι οι δημότες του Δήμου Ερμιονίδας τον Μάιο του 2019 με τίμησαν , μου έδωσαν εντολή και εξουσιοδότηση να ασκήσω εγώ και οι συνεργάτες μου δυο βασικές λειτουργίες στην διαχείριση των δημοτικών θεμάτων του δήμου μας.  

Να στηρίξουμε την δημοτική αρχή για ότι θετικό έργο επιτελεί για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του αλλά ταυτόχρονα να ασκήσουμε τον προβλεπόμενο θεσμικό έλεγχο για τις δράσεις και τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής. Αυτός είναι ο ρόλος μας και επιτέλους απαιτείται γρήγορα να τον αντιληφθείτε. 

Επίσης οι διαφορές μας , όταν και όποτε προκύψουν  δεν είναι προσωπικές αλλά σχετίζονται με άλλες προτεραιότητες , με άλλες αξιολογήσεις , με άλλες στρατηγικές και άλλες πολιτικές. 

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ο καθένας από εμάς έχει άλλη διαδρομή στις δημοτικές υποθέσεις και στις βασικές του επιλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

Βέβαια λόγω απειρίας σε δικαιολογώ , γιατί είσαι νέος στην τοπική αυτοδιοίκηση , εγώ έχω μια πορεία , που η εμπειρία μου αυτή, μου δίνει την δυνατότητα και την υποχρέωση να παρεμβαίνω για να προστατεύσω τα συμφέροντα του Δήμου μας και των δημοτών μας. 

Σου επαναλαμβάνω την πάγια θέση μου εδώ και έξι χρόνια , να σταματήσει  η ΔΕΥΑΕΡ τις απευθείας αναθέσεις και τις αλόγιστες δαπάνες , εσύ συνεχίζεις την ίδια τακτική , την ίδια πολιτική , την οποία έχει καταγγείλει και η παρούσα δημοτική αρχή. 

Γνωρίζεις ότι έχει προσκαλέσει ελεγκτικά όργανα  της πολιτείας όπως τους επιθεωρητές της δημόσιας διοίκησης να ελέγξουν τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΥΑΕΡ στην οποία ο ίδιος συμμετείχες ως εκπρόσωπος της τότε πλειοψηφίας. Παρατηρώ μια κρίση ταυτότητας , μια κρίση προσανατολισμού. 

Επανέρχομαι και σου ζητώ να αλλάξεις τακτική, γιατί δημιουργούνται σοβαρά θέματα , σοβαρούς μπελάδες δημιουργείς στον Δήμαρχο κ. Γ. Γεωργόπουλο ο οποίος έχει εξαγγείλει μια άλλη πορεία στην ΔΕΥΑΕΡ. 

Άμεσα χρειάζεται να δεσμευτείς για μείωση των αλόγιστων δαπανών και να μην συντηρείς πλέον τον φαύλο κύκλο των πληγών του παρελθόντος. 

Εμείς ως παράταξη είχαμε τονίσει από την προεκλογική περίοδο του Μαΐου του 2019 ότι δεν θα ανεχθούμε τις ίδιες τακτικές , τις ίδιες πολιτικές που αιμορραγούν τον δήμο μας και τους δημότες μας πρέπει να σταματήσουν οι αλόγιστες δαπάνες της ΔΕΥΑΕΡ , πρέπει να σταματήσουν οι επαναλαμβανόμενες  αναθέσεις.

Εμείς τολμήσαμε να προτείνουμε ότι μια σύγχρονη δημοτική υπηρεσία ύδρευσης και αποχέτευσης είναι μια λύση στα τραγικά διαχρονικά οικονομικά αδιέξοδα της ΔΕΥΑΕΡ. Η θέση μας διαβιβάστηκε στους δημότες του δήμου μας  κατά την προεκλογική περίοδο , ο δημόσιος διάλογος για το θέμα έχει ξεκινήσει……

Σου εύχομαι λοιπόν να έχεις επιτέλους κατανοήσει την θέση της παράταξης μου, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι , στην λογική των απευθείας αναθέσεων και θα αντιδράσουμε και στο μέλλον με κάθε νόμιμο τρόπο, εάν συνεχίσεις την ίδια τακτική , την ίδια πολιτική που οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα την ΔΕΥΑΕΡ και τον Δήμο μας .

Σου εύχομαι καλές γιορτές με υγεία και άμεση επαναφορά στην νέα κανονικότητα και στην νέα κοινωνικότητα που τόσο όλοι την έχουμε ανάγκη.

 

 

Με εκτίμηση

Τάσος Λάμπρου

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας