Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

                     

Μια σημαντική πρωτοβουλία πήρε ο Δήμος Ερμιονίδας και το Νομικό Πρόσωπο. Καταγράφει όλα τα ιστορικά αρχαιολογικά μνημεία του Δήμου, σε μια προσπάθεια να στείλει το μήνυμα ότι ένας τόπος πάει μπροστά και ευημερεί, όταν σέβεται και συνεχίζει το έργο των προγόνων του.
Καταγράψαμε τον ιστορικό και αρχαιολογικό πλούτο της Ερμιονίδας, σ΄ ένα οπτικοακουστικό υλικό που αποδίδει στο ακέραιο την αξία των αρχαιολογικών ευρημάτων του Δήμου Ερμιονίδας.
Δεν σταματάμε όμως εδώ, προσπαθούμε να δημιουργούμε με στόχο την πολιτιστική ανάδειξη & τον εναλλακτικής μορφής τουρισμό στην περιοχή που θα βοηθήσει την τοπική μας οικονομία.
Σε μια πολύ δύσκολη χρονιά λόγω κορονοϊού, που ακυρώθηκαν οι περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις, εμείς δραστηριοποιηθήκαμε και βρήκαμε εκείνους τους τρόπους χτίζοντας από τώρα την επόμενη μέρα.
Εκτός την ανάδειξη του πολιτισμού μας, παρουσιάζουμε με διαφορετική οπτική γωνία όλες τις ομορφιές του Δήμου δίνοντας στον επισκέπτη, εικόνα και φυσικό πλούτο, όπως είναι η θάλασσα, η εκλεκτή κουζίνα, και η μοναδική φιλοξενία.
Ως Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης αισθάνομαι περήφανος και καμαρώνω γι΄ αυτό το έργο που αναδεικνύει ολοκληρωμένα τον πολιτιστικό μας πλούτο και γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Ερμιονίδας!
Μέσα απ΄ αυτά τα 2 οπτικοακουστικά υλικά ( video μικρού μήκους & video clip) προσπαθήσαμε να παντρέψουμε το ιστορικό παρελθόν μας με το σήμερα, κοιτάζοντας το μέλλον της Ερμιονίδας.
Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της ιδέας , την Δημοτική αρχή , όλους τους συναδέλφους μου στον Δήμο Ερμιονίδας και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο που μας καθοδηγεί, στηρίζει και συμβάλλει στο έργο και στην πραγμάτωση του οράματος μας!
ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΚΟΥΤΟΥΒΑΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ