Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Δηλώσεις Χαρδαλιά Νίκα




Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς, η δομή μπαίνει σε στεγανοποίηση, κανείς δεν μπαίνει, κανείς δεν βγαίνει. Ο Δήμος Ερμιονίδας μπαίνει σε περιορισμό της κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες, αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών και παζαριών, ενώ ενισχύεται και το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, με ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ που θα συνδράμουν στην έκτακτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν στα σπίτια τους και να τηρήσουν τα μέτρα που ελήφθησαν και τα οποία θα ισχύσουν για 14 μέρες.
Προηγήθηκε πολύωρη σύσκεψη υπό τον ίδιο στο δημαρχείο της περιοχής όπου αποφασίστηκε να μπει σε καραντίνα η περιοχή της Ερμιονίδας και να απαγορευθεί η κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να μην κυκλοφορούν για τις επόμενες 14 ημέρες.
Επίσης, οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να κάνουν χρήση μόνο δυο κωδικών με SMS για τις μετακινήσεις τους:
1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
Αυτό που οδήγησε τους αρμοδίους σε αυτή την απόφαση είναι το ότι θετικοί έχουν βρεθεί και δύο εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, οι οποίοι έρχονται σε επαφή και με άλλο κόσμο.
«Έχουμε 150 κρούσματα, και οι 150 (148 φιλοξενούμενοι, ένας εργαζόμενος και ένα στέλεχος της δομής) είναι ασυμπτωματικοί. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Χρειάζεται νηφαλιότητα», επισήμανε  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας πως «Τηρήθηκε το πρωτοκολλο από την πρώτη στιγμή».