Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΣΕΠ: ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΚΔΑΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Aγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,

Γνωστοποιήθηκε Έκθεση Επιθεώρησης του Επιθεωρητή ΑΣΕΠ Γεώργιου Μποροδήμου, Αντιεισαγγελέα του Α.Π. ετ, η οποία κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, στους Υπουργούς Διοικητικής Ανασυγκρότησης & Εσωτερικών, στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Ναυπλίου, στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, στον Δήμαρχο Ερμιονίδας και στην Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας.

Η εν λόγω Έκθεση Επιθεώρησης εκδόθηκε 7-12-2017 και διεξήχθη κατόπιν καταγγελίας στον ΑΣΕΠ θιγόμενου πολίτη και αφορούσε τις προσλήψεις που έγιναν το έτος 2017 στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ερμιονίδας.

Η εν λόγω Έκθεση Επιθεώρησης διαπιστώνει παράνομες προσλήψεις στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ερμιονίδας το έτος 2017, οι οποίες παραβιάζουν τις αρχές της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας και εισηγείται:

Α). Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας τα οποία ενέκριναν τις παράνομες προσλήψεις επιβάλλεται να διωχθούν ποινικά από τον αρμόδιο κατά τόπο και καθύλη Εισαγγελέα Πλημ/κων Ναυπλίου, για παράβαση καθήκοντος από κοινού (άρθρα 45, 259 ΠΚ).

Β). Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ως αρμόδιος διατάκτης, επιβάλλεται να καταλογίσει εις ολόκληρον, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας τα οποία ενέκριναν τις παράνομες προσλήψεις, τις αποδοχές που καταβλήθηκαν στους προσληφθέντες στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ερμιονίδας το έτος 2017. Η δε πράξη καταλογισμού πρέπει να κοινοποιηθεί στον ΑΣΕΠ.

Γ). Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ως αρμόδιος διατάκτης, επιβάλλεται να παραπέμψει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας τα οποία ενέκριναν τις παράνομες προσλήψεις, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για το πειθαρχικό αδίκημα της μη εκτελέσεως του υπηρεσιακού καθήκοντός τους.

Από τα παραπάνω προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα τα οποία πρέπει άμεσα να απαντηθούν από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή.

  1. Γιατί κ. Δήμαρχε κατά την διαδικασία των προσλήψεων στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ερμιονίδας δεν τηρήσατε τους Νόμους του ΑΣΕΠ για αντικειμενική, αξιοκρατική, διαφανή και αμερόληπτη αξιολόγηση και προχωρήσατε σε παράνομες και ρουσφετολογικές προσλήψεις;
  2. Γιατί δεν απευθυνθήκατε στον ΑΣΕΠ την περίοδο της Εκδήλωσης Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος, προκειμένου να πάρετε σαφείς οδηγίες για την νόμιμη σύνταξή της;
  3. Γιατί αφήσατε απροστάτευτα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας, τα οποία ενέκριναν τις παράνομες προσλήψεις, με αποτέλεσμα σήμερα να κινδυνεύουν ποινικά, πειθαρχικά και με την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού καταλογισμού;
  4. Γιατί όταν συζητήθηκε το θέμα των προσλήψεων των ΚΔΑΠ, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας και σας επισημάναμε σαν Αντιπολίτευση να τηρήσετε την νομιμότητα και την διαφάνεια στην διαδικασία των προσλήψεων, μας είχατε διαβεβαιώσει ότι όλα θα διεξαχθούν όπως ορίζει ο Νόμος κάτι που δεν έγινε;
  5. Μετά την εξέλιξη αυτή, ποιες ενέργειες πρέπει να κάνει ο Δήμος Ερμιονίδας και το Νομικό Πρόσωπο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των ΚΔΑΠ;

Ζητάμε να έρθει άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας προκειμένου να μας ενημερώσετε για τις συνέπειες του ελέγχου της εν λόγω Έκθεσης Επιθεώρησης στο πρόγραμμα των ΚΔΑΠ και ποιες ενέργειες θα κάνετε για την θεραπεία του προβλήματος με σκοπό να διασφαλιστεί η λειτουργία των ΚΔΑΠ στον Δήμο Ερμιονίδας.


Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.






Ακολουθούν αποσπάσματα της Έκθεσης Επιθεώρησης του ΑΣΕΠ: