Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστολή του Διοικητή Ιεράς Μονής Αυγού στο Δήμαρχο Ναυπλίου

 
Προς
Αξιότιμο κο Δήμαρχο Ναυπλίου
& Συντάκτες της Ιστοσελίδας "Δήμος Ναυλιέων"
Παρακαλώ να προβείτε στην διόρθωση των στοιχείων σχετικά με την Ιερά Μονή Αυγού, στον τομέα της Ιστοσελίδας σας: Αρχαιολογικοί Χώροι - Σημεία Ενδιαφέροντος-Μονή Αγ. Δημητρίου Αυγού (Ίρια). 
Συγκεκριμένα, οφείλετε να γνωρίζετε, ότι η Μονή Αυγού βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Ερμιονίδας και όχι του Δήμου Ναυπλιέων. Επίσης ανήκει στην κοινότητα Διδύμων και όχι των Ιρίων. Πλήστα ιστορικά στοιχεία, προεδρικά διατάγματα, ακόμα και δικαστικές αποφάσεις μαρτυρούν την αλήθεια αυτή. Επίσης εκκλησιαστικώς ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ & Τροιζηνίας, κάτι που επιβεβαιώνεται στο προεδρικό διάταγμα της εκ νέου Συστάσεως της Μονής (τευχ. Β΄ Αρ. Φύλλου 758 29 Απριλίου 2015).

Επειδή λοιπόν, δημιουργούνται συγχύσεις, αντιπαραθέσεις και σκανδαλισμός των πολιτών, αμφοτέρων των Δήμων, αλλά και προσκυνητών της Μονής, και επιπλέον,η σπουδαιότητα του, πλούσιου σε ιστορία και ομορφιές, Δήμου Ναυπλιέων δεν επιτρέπει τέτοιες ανακρίβειες, σας παρακαλώ για την διόρθωση του ως άνω τομέα της Ιστοσελίδας σας.
Τέλος σας πληροφορώ ότι η Μονή τελεί πλέον υπό διοίκηση, υπάρχει μόνιμος κάτοικος σε αυτήν, ενώ ο Δήμος Ερμιονίδας συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια διατήρησης και επαναλειτουργίας της.
Μετά τιμής
Ιερ/χος Κοσμάς Κωνσταντινίδης,
Διοικητής Ιεράς Μονής Αυγού.

ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ