Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ ΚΑΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 2 Αυγούστου 2016  εγκρίθηκαν οι αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ερμιονίδας σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Δ Κ. Κρανιδίου  και  στη Δ.Κ. Πορτοχελίου.

Το μεγάλο πρόβλημα του κυκλοφοριακού στο Κρανίδι η παράταξή μας το ανέδειξε, ήδη από τις 27 Μαϊου 2015,  με επιστολή  του Γιώργου Σαμιώτη στον Πρόεδρο της Δημοτικής  Κοινότητας Κρανιδίου κ.  Γιάννη Κοντοβράκη με τίτλο ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.

 Κατά την συζήτηση του θέματος είπαμε πως θα ψηφίσουμε ττις προτεινόμενες ρυθμίσεις, αν και αποσπασματικές, αλλά  πρέπει  σήμερα κιόλας να δεσμευτεί η Δημοτική Αρχή για την ολοκληρωμένη επίλυση του θέματος στο εγγύς μέλλον, μετά και την τοποθέτηση  του Δημάρχου, πράγμα που απεδέχθη το σώμα.

 Ως γνωστό οι δρόμοι που οδηγούν στην κεντρική πλατεία του Κρανιδίου όπως η Μιχαήλ Χάσπαρη, η Ηρώων Πολυτεχνείου,  η Παντανάσσης, η Αγ, Αναργύρων, η Ιερολοχιτών, η  Εμ. Φωστίνη, η Αγ, Χαραλάμπους κ.α. έχουν έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα κατά τις ώρες αιχμής και δημιουργούν ένα κέντρο αφιλόξενο και ρυπογόνο, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πόλο έλξης για τον επισκέπτη.

Οι επιπτώσεις, πέρα από την συνεχώς αυξανόμενη κυκλοφοριακή συμφόρηση έχουν να κάνουν  με την απώλεια χρόνου, τη μείωση της οικονομικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων καθώς σημαντικοί δρόμοι της πόλης έχουν χάσει τη λειτουργικότητά τους, την ατμοσφαιρική ρύπανση, και γενικότερα με την ποιότητα της ζωής μας.

Για τις ρυθμίσεις στην Τ.Κ. Πορτοχελίου τονίσαμε την αναγκαιότητα εξεύρεσης νέων χώρων στάθμευσης  αφού οι ρυθμιζόμενες θέσεις είναι λίγες ( περίπου 130), καθώς θα απαγορευτεί η στάθμευση  στη δυτική πλευρά της παραλιακής οδού (από το περίπτερο της Κτηματικής έως τον πεζόδρομο).

Τέλος τονίσαμε την αναγκαιότητα της διαβούλευσης και της συμμετοχής των φορέων στις ρυθμίσεις που γίνονται (εμπορικοί - τουριστικοί σύλλογοι,  επαγγελματίες κ. α.) τόσο   για την έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων όσο και για την αποφυγή  αδικαιολόγητων αντιδράσεων που μπορεί να οδηγήσουν στην ματαίωση στην πράξη της εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων.


Τάσος Τόκας


Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας



Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ