Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Πολλές αλήθειες μαζί.

Τάδε έφη Κώστας Γάκης, ηθοποιός και σκηνοθέτης:
''Δηλώνω τη βδελυγμία μου και την πλήρη απαξίωσή μου στον γελοίο και ευθυνόφοβο Φαμπρ. Πρέπει να φύγει. Αυτά γι αυτόν. 
Οφείλω ωστόσο να κατακρίνω όλο το σάπιο και σαθρό status quo των θεατρικών μας πραγμάτων που ουσιαστικά μας έφεραν σε σημείο να μας επιβληθεί. 
Δηλώνω λοιπόν τη βδελυγμία μου για την εξαρτημένη τέχνη των ιδρυμάτων, των τραπεζών, των sponsors, της είσδυσης ισχυρών lobbie μεσα στα κρατικά θέατρα καθώς και μιας λογικής "ημετέρων" που μονοπώλησαν τα τελευταία χρόνια το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Δηλώνω τη βδελυγμία μου για τους αυλοκόλακες ηθοποιούς που γλείφαν κι ακόμα γλείφουν για να είναι μέρος μιας πίττας τέχνης αποσυναισθηματοποιημένης, χυδαία φορμαλιστικής, μιας τέχνης συνωνύμου της μεταμοντερνιστικής μπουρδολογίας και ημιμάθειας, μιας τέχνης για την τέχνη πλήρως αποκομμένης από τις ανάγκες του κοσμάκη.
Δηλώνω τη βδελυγμία μου για απόπειρες φανερής ή κρυφής λογοκρισίας εκ μέρους κρατικών θεάτρων.
Δηλώνω τη βδελυγμία μου για κάτι περιοδικά του συρμού που με αστεράκια και κουπόνια καθοδηγούν προβατοειδείς "θεατρόφιλους" στη μια ή την άλλη must πρόταση.
Πλάι σε όλο αυτό τον οχετό βαδίζει ήσυχα και προσηλωμένα το μικρό μανιφέστο της ομάδας μου και άλλων ομάδων που έντιμα και ουσιαστικά χτίζουν με υγεία και προσήλωση μια σχέση καρδιάς και αλήθειας με το κοινό όλης της χώρας.''


κοινοποίηση: Μεθόδιος Αργουμέντης

Έλλη Βασιλάκη