Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

KΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

Νέκυια

«Από εδώ και μετά να θυμάσαι πως οι νεκροί δεν έχουν σκιά και δεν ανοιγοκλείνουν τα μάτια».
Πλούταρχος

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός σκηνοθετεί τη ραψωδία λ της ομηρικής Οδύσσειας και ο Gensho Umewaka μεταστοιχειώνει την κάθοδο του Οδυσσέα στον Άδη με τον τρόπο του θεάτρου Νο. Η μεταφυσική ποίηση και η υψηλή αφαίρεση της ιαπωνικής θεατρικής γλώσσας συναντούν τον επικό ποιητικό λόγο του Ομήρου στην από κοινού κατάβαση στον κόσμο των νεκρών. Στο θέατρο της Επιδαύρου, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Φεστιβάλ, η διαφεύγουσα διάσταση του «άλλου» κόσμου αποκτά την τραγική της υπόσταση, και το ερώτημα της μετά θάνατον ζωής καθίσταται κορυφαίο θεατρικό γεγονός.

Στα Ιαπωνικά με Ελληνικούς & Αγγλικούς υπέρτιτλους
Με την αγορά εισιτηρίων στη VIP & Α ζώνη έχετε την δυνατότητα

επιλογής μόνο της κερκίδας και της σειράς. ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ
Με την αγορά εισιτηρίων στη Β’ ζώνη έχετε την δυνατότητα επιλογής μόνο της κερκίδας. ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΟΥΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ

 

KΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει όλους αυτούς που θα επισκεφτούν την Επίδαυρο την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουλίου για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Νέκυια» (βασισμένη στη ραψωδία λ της Οδύσσειας) από το θέατρο ΝΟ σε συνεργασία με το Μιχαήλ Μαρμαρινό.
Το ξημέρωμα του Σαββάτου, στις 6 ώρα το πρωί, μπορούν να επισκεφτούν το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου για δουν από κοντά ένα τελετουργικό κάλεσμα στον ήλιο που θα πραγματοποιήσει ο μεγάλος γιαπωνέζος δάσκαλος Rokuro Gensho Umewaka, ακολουθώντας μια παλαιά τελετουργία του ΝΟ.
Πρόκειται για μια επίκληση του θιάσου προς τον ήλιο προκειμένου να ανατείλει….
Όπως εξηγεί ο σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός η τελετή αυτή χαρακτηρίζεται από ιερότητα, αυστηρό τυπικό και αρχαίους κώδικες, μοναστικούς.
Η κράτηση θέσεων για την τελετή γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του φεστιβάλ www.greekfestival.gr ή στα ταμεία του φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, τηλ 210 3272000). Όσοι ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν θα μπουν στο θέατρο με δελτία εισόδου.
Χωρίς χρέωση.