Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Κύριε Δήμαρχε,

Χαιρόμαστε πραγματικά γιατί η επιστολή μας με θέμα   « Τι έκανε ο κ. Σφυρής για να βρεθεί λύση στο θέμα της έλλειψης καυσίμων», έδωσε την ευκαιρία να έρθουν στη δημοσιότητα οι ενέργειες της Δημοτικής  Αρχής πάνω στο θέμα.

Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που απαντάτε κ.. Σφυρή  αν και δεν δίνετε σαφείς απαντήσεις αλλά παρουσιάζετε τις προβλεπόμενες διαδικασίες που ορίζονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, αφού είχαν εξασφαλιστεί τα καύσιμα για την τρέχουσα εβδομάδα, προς τι η ανακοίνωση με την προτροπή προς τους δημότες;

Μήπως για τις εντυπώσεις;

Επειδή γράφετε ότι απαξιώνουμε το Δήμο με την αποστολή των επιστολών μας στα blogs της Ερμιονίδας να σας θυμίσουμε ότι εσείς δεν τηρείτε τα δέοντα, αφού δεν έχουμε πάρει ακόμη απάντηση στα πολλά ερωτήματα της παράταξής μας   από την έναρξη αυτής της Δημοτικής περιόδου.

Επειδή όμως ακολουθείτε την πάγια τακτική σας να ρίχνετε τις ευθύνες αλλού, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Το αν θα μας χαροποιούσε το γεγονός να δούμε πάλι σκουπίδια γύρω από τους κάδους  είναι μια καθαρά υποθετική ερμηνεία που δίνετε εσείς  ο ίδιος και δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα , αφού ξέρετε ότι επί της ουσίας ποτέ δεν δημιουργήσαμε προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματός σας.

Το ότι δεν ψηφίσαμε τις προτάσεις της πλειοψηφούσας παράταξης πάνω στο πολύ σημαντικό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων έχει αναλυθεί στις συνεδριάσεις του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας και αφορά την χωροθέτηση του Πράσινου Σημείου στην είσοδο της πόλης του Κρανιδίου και στην μονοπωλιακή κατάσταση που δημιουργήθηκε με τους προνομιακούς συνομιλητές σας.

Η απαίτησή σας να ψηφίζουμε κάθε πρόταση που φέρνετε στο ΔΣ του Δήμου μας ξεπερνά τα όρια, αφού χτυπάει τη θεσμική λειτουργία του ρόλου της αντιπολίτευσης που ο νόμος επιφυλάσσει και έχει να κάνει με τον έλεγχο για τις πράξεις ή παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής.

Όπως γνωρίζετε επίσης, κατά την θετική  συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό  ΥΠΑΠΕΝ κ. Τσιρώνη, παραβρέθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΝΕΔΥΠΕΡ κ. Γιώργος Πουλής και καλό είναι να μην γράφετε κάτι μόνο για τις εντυπώσεις.

Τέλος να παρατηρήσουμε ότι δεν είναι ακόμη η ώρα για κρίση και απολογισμό πάνω στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ