Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Χαιρετισμός Γ. Ανδριανού σε εκδήλωση μνήμης



ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                
Ναύπλιο, 24 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Χαιρετισμός Γ. Ανδριανού στην εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες πατριώτες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944 στις Λίμνες.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στην εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες πατριώτες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944 στις Λίμνες και κατέθεσε στεφάνι.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Τιμούμε σήμερα την μνήμη των εκτελεσθέντων πατριωτών από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944 εδώ στις Λίμνες.
Είναι χρέος μας να κρατάμε ζωντανή την ιστορική μνήμη της θηριωδίας του ολοκληρωτισμού. Αυτό το νόημα έχει και το αίτημα που διατύπωσα εκ νέου στον νυν Υπουργό Εσωτερικών για την συμπερίληψη των Λιμνών, του Αραχναίου, της Μιδέας και της Ανδρίτσας στον κατάλογο μαρτυρικών χωριών και πόλεων της Ελλάδας Και ταυτόχρονα, είναι χρέος μας να κρατούμε άσβεστη την μνήμη των ανθρώπων εκείνων, που έχασαν τη ζωή τους – όχι ως αριθμούς σε μια στατιστική, αλλά κρατώντας κατά νου, όσο γίνεται
περισσότερο, ότι υπήρξαν άνθρωποι με ελπίδες και όνειρα, με αξίες και ιδανικά, άνθρωποι με οικογένειες και φίλους, άνθρωποι στη θέση των οποίων θα μπορούσε να είναι ο καθένας και η καθεμιά μας.
Η θυσία των 88 πατριωτών εδώ στις Λίμνες, όπως και οπουδήποτε αλλού στην πατρίδα μας, πρέπει συνεπώς να μας υπενθυμίζει αδιάκοπα πως στο κέντρο της σκέψης και της συλλογικής μας δράσης οφείλουμε να βάζουμε τον άνθρωπο όχι ως αφηρημένη ιδέα, αλλά με τις πραγματικές του ανάγκες, τα προβλήματα, τις επιθυμίες και τα όνειρα του.
Η καλύτερη λοιπόν απόδοση τιμής στην μνήμη αυτών των ανθρώπων, είναι να δίνουμε αδιάκοπη μάχη ενάντια στον ολοκληρωτισμό, ενάντια σε κάθε παραλογισμό που αντιλαμβάνεται τον άνθρωπο ως μέσο για κάποιον δήθεν ανώτερο σκοπό. Να δίνουμε αδιάκοπα την μάχη για την τη δικαιοσύνη, την ευημερία, την αξιοπρέπεια για την πατρίδα μας, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Αιωνία η μνήμη των μαρτύρων πατριωτών».