Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου


Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου

Δημήτρης Τουτουντζής


Οταν οι μαθητές Φίλιππος και Ανδρέας Του μετέφεραν το αίτημα ομάδας Ελλήνων να τον συναντήσουν: Ο Ιησούς δεν είπε μόνον αυτό:  ''Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου'', όπως μας λέει το Ευαγγέλιο, αλλά ολόκληρη η φράση έχει ως ακολούθως:  
Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου,  Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογένει, φυτόν ουράνιον και βλάστημα Θείον, ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην. Νυν εδοξάσθη ο Υιός του Ανθρώπου''..
[Μετάφραση] ''Ηλθε η ώρα για να δοξασθεί ο Υιός του ανθρώπου,  Διότι μόνον η Ελλάς φέρει στον κόσμο ανθρώπους, οι οποίοι είναι γένος ουράνιο και βλαστός θεϊκός και δημιουργεί λογική σκέψη, η οποία έχει την ικανότητα να κατακτήσει τις επιστήμες''.... πότε την έκοψαν την υπόλοιπη φράση, ποιος την έκοψε, και γιατί.. και γιατί μας το κρύβει η Εκκλησία μας;;;;;;;;
Είναι ευτύχημα που ο Επίσκοπος Καισαρείας Ευσέβιος διέσωσε ολόκληρη την πρόταση αφού στο διατηρούμενο ευαγγελικό κείμενο εμφανίζεται μόνον το: ''Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου''.
Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Ε. Πρόκος ερευνώντας το -74 την βιβλιοθήκη του Βατικανού ως απεσταλμένος ξένων πανεπιστημίων ανακαλύπτει ότι η φράση: ''Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογένει...'' αποτελεί τμήμα του κατά Ιωάννη Ευαγγελίου και μάλιστα συνέχεια του λόγου στον οποίον ο Ιησούς φανερώνει ότι θα δοξαστεί από τους Έλληνες. Η αποθέωση του Ελληνισμού.


Πηγή: Διαδίκτυο.