Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

"ΚΑΤΑΡΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ GENESIS ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Ενημέρωση απο την Έλλη Βασιλάκη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Η ΚΑΤΑΡΑ
Από την ομάδα “GENESIS”
Λίγα λόγια για το έργο…
Το έργο λαμβάνει χώρα, σε έναν κόσμο μακριά από τον δικό μας, που διαφέρει μόνο πολιτισμικά.
Ένας κόσμος που έχει αναπτύξει τους δικούς του μύθους και θρύλους.
Η κύρια πλοκή μας, εκτυλίσσεται στο βασίλειο της Ενδοχώρας , το φωτεινό βασίλειο, που βρίσκεται πλέον σε παρακμή. Εκεί ο βασιλιάς , βασίζει τις τελευταίες του ελπίδες στον γάμο του γιού του, τον μόνο διάδοχο του θρόνου, με την πριγκίπισσα του δυτικού βασιλείου της Ημισελήνου. Έξω και μακριά από τα τείχη του βασιλείου, στο δάσος των αναστεναγμών , η μικρή Νεράιδα , που έχει φτάσει στην ενηλικίωση της και ζει υπό αντίξοες συνθήκες , με την γυναίκα που την ανέθρεψε και τα δύο παιδιά της, συναντάει τον πρίγκιπα και τον πιστό του φίλο. Η πρώτη συνάντηση είναι για τα δύο πρόσωπα καθοριστική, για το έναυσμα του έρωτά τους . Η  Νεράιδα φοβισμένη όμως στην την πρώτη επαφή της με τα εγκόσμια , καταφεύγει και πάλι στο δάσος. Την ίδια ώρα το προξενιό προχωράει και η πριγκίπισσα έρχεται στο βασίλειο για τον γάμο με τον πρίγκιπα. Εκεί διαπιστώνουμε ότι δεν είναι η αληθινή πριγκίπισσα που παριστάνει , αλλά ένα σκοτεινό όν, μια απέθαντη μάγισσα του σκοτεινού κόσμου. Επικαλείται μαζί με τις αδελφές της,  ξόρκια σκοτεινά , για να επαναφέρουν στην ζωή , από τον κόσμο των σκιών ένα αρχαίο πνεύμα που θα τους βοηθήσει στην αποστολή τους, να πάρουν την εξουσία της Ενδοχώρας στα χέρια τους και να αλλάξουν την στάση της, προς τον έναν δημιουργό. Τρείς φόνοι στο βασίλειο, μαζί με αυτόν του βασιλιά, φαίνεται να καθορίζουν την μοίρα της Ενδοχώρας. Τελευταία ελπίδα πλέον φαίνεται να είναι η Νεράιδα για την σωτηρία του βασιλείου ,καθώς και ο πρίγκιπας ακόμα, φαίνεται ανήμπορος να αντιδράσει από τα μάγια. Η εξουσία έχει περάσει πλέον στα χέρια της σκοτεινής βασίλισσας. Καθοριστική σε όλη την εξέλιξη του έργου, είναι η σειρήνα και μάντισσα της σπηλιάς. Θα καταφέρει τελικά το βασίλειο της Ενδοχώρας να σωθεί και η Νεράιδα με τον πρίγκιπα να ζήσουν τελικά μαζί;

Λίγα λόγια για την ομάδα GENESIS
Η ομάδα δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο για την πραγματοποίηση των παραστάσεων του έργου ‘’Αποκάλυψη- Η Κατάρα’’ του Κριθαριώτη Οδυσσέα, φοιτητή , επί πτυχίω της Σχολής Καλών Τεχνών, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου.
Από τον μήνα αυτόν έως και σήμερα έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο υλικό της ομάδας μας, με σκοπό την πλήρη συνοχή και την ανταπόκριση των απαιτήσεών της. Μία μεγάλη και πολύμηνη προσπάθεια, με αρκετές δαπάνες για την εποχή μας, αλλά και τα στάνταρ ενός ερασιτεχνικού θιάσου. Ερχόμαστε σήμερα στις 11,12 και 19 Μαΐου να σας παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη παράσταση, διάρκειας μιας ώρας περίπου.
 
Οργάνωση- Στήριξη- Φιλανθρωπία
Διπλής σημασίας η παράσταση αυτή για εμάς, καθώς πραγματοποιείται και για έναν ακόμη σκοπό.
Για την στήριξη της ‘’Πύλης Πολιτισμού’’ και της ‘’Φιλοζωικής’’ του Ναυπλίου.              
Σε όλες τις παραστάσεις μας θα διατίθενται καλάθια προσφοράς τροφίμων, ρουχισμού , φαρμάκων και ότι άλλο μπορεί να προσφέρει ο καθένας από εμάς στους δύο οργανισμούς που προσφέρουν πραγματικό έργο στην κοινωνία του Ναυπλίου, καθημερινά με την δράση τους. Επιπλέον ενίσχυση θα δοθεί με την παροχή ενός ποσού , από το σύνολο των εσόδων των παραστάσεων, που γίνεται μόνο και μόνο για την κάλυψη των εξόδων της παράστασης και ουδεμία κερδοσκοπική μορφή φέρει, γι’ αυτό και η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη.
Η παράσταση θα φιλοξενείται στο θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ ,
υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Δήμου Ναυπλιέων
Στις 11, 12 και 19 Μαϊου
Ώρα έναρξης παραστάσεων 21:30    

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ  27520 26461 
(καθημερινές και ώρες γραφείου)
Σας περιμένουμε….