Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ

ΝΕΑ  ΔΥΝΑΜΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
 ΚΟΙΛΑΔΑ:  ΠΑΡΑΔΟΣΗ  ΚΑΙ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 ΤΕΤΑΡΤΗ  05-03-2014
 ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ  ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
 Με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου που πλησιάζει και τις παρεμβάσεις που δεσμευόμαστε να πραγματοποιήσουμε στις περιοχές του Δήμου μας, συνεχίζουμε σήμερα τη σειρά των άρθρων μας με το γραφικό ψαροχώρι της Ερμιονίδας, την Κοιλάδα. Ο στόχος είναι πάντα η βελτίωση της εικόνας, η αισθητική αναβάθμιση και η δημιουργία ικανών συνθηκών για την ανάπτυξη του τουρισμού πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς κάθε οικισμού και με γνώμονα τη διατήρηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και της φυσιογνωμίας κάθε τόπου.

 Η Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας, πιστεύει ότι η Κοιλάδα μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για  την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και την παρέμβασή μας στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων, τονώνοντας έτσι την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής σε μια  ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο που βιώνουμε.
 Με την υλοποίηση του προγράμματος για την γενικότερη ανάπτυξη του Δήμου Ερμιονίδας, την προστασία  του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην Τοπική Κοινότητα Κοιλάδας έχουμε ως στόχο:
 1) την καλύτερη ποιότητα νερού μέσα από μία ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων,
2) τη σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου με το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού,
3) την επέκταση του λιμένα μπροστά από το γήπεδο και μέχρι τις εγκαταστάσεις των δύο –πανελλήνιας φήμης – ναυπηγείων τα οποία από μόνα τους αποτελούν ένα από τα αξιοθέατα του οικισμού.
 Ταυτόχρονα οι παρεμβάσεις μας θα καλύψουν ένα μεγάλο φάσμα ενεργειών σε πολλά μέτωπα με νέες προτάσεις που θα δώσουν θέσεις εργασίας και προοπτική για τους επαγγελματίες της περιοχής.
 Άμεσες προτεραιότητες αποτελούν:
Α)  Επιμήκυνση των δύο μικρότερων βραχιόνων στο λιμάνι με  ελαφριά κατασκευή για την εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού σκαφών: Tokas Koilada-1
Β) Σύνδεση από το λιμάνι με το σπήλαιο Φράγχθι που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προϊστορικές θέσεις του Ελληνικού χώρου  με σπουδαία  ευρήματα,    η οποία θα δημιουργήσει μεγάλη επισκεψιμότητα και  νέες θέσεις  εργασίας: 
Tokas Koilada-2
Γ)  Αποπεράτωση του παλιού δημοτικού σχολείου Κοιλάδας και λειτουργία του  ως Αρχαιολογικού Μουσείου για στέγαση των σημαντικότατων ευρημάτων από το Σπήλαιο Φράγχθι που πολλά από αυτά βρίσκονται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου:  Tokas Koilada-3
Δ) Παρέμβαση στους  κοινόχρηστους χώρους στην είσοδο του οικισμού και βελτίωση της εικόνας τους:  Tokas Koilada-4
Ε) Βελτίωση της εικόνας της παραλίας στη βόρεια πλευρά του οικισμού, απέναντι από την Κορωνίδα, και διαμόρφωση της διαδρομής από το ξωκλήσι του Αγ. Νικόλα μέχρι το ξωκλήσι του Αγ. Δημήτρη ως διαδρομή περιπάτου (ηλεκτροφωτισμός, σήμανση, κ.λπ.)
 ΣΤ) Βελτίωση της παιδικής χαράς με προτεραιότητα στην ασφάλεια των παιδιών.
 Ζ) Δενδροφύτευση  κενών  χώρων  στη χερσαία ζώνη του λιμανιού.
 Η) Βελτιώσεις  στο  οδικό  δίκτυο.
 Θ) Διαφημιστική εκστρατεία με τηλεοπτικά σποτ και έντυπο υλικό με έμφαση στα συγκριτικά  πλεονεκτήματα  της  Κοιλάδας: (Σπήλαιο Φράγχθι, Μουσείο, παραλίες, μικροκλίμα, κ.λπ.)
 Η τουριστική ανάπτυξη του τόπου δεν μπορεί να ευδοκιμήσει παρά μόνο μέσα από τη γενικότερη ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών του Δήμου μας τόσο σε γενικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Ο Δήμος Ερμιονίδας πρέπει να πρωτοστατήσει σε θέματα προώθησης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, το οποίο έχει τα φόντα και τις δυνατότητες να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της επαρχίας μας.
 Τάσος Τόκας
 Υποψήφιος  Δήμαρχος
του  Δήμου Ερμιονίδας