Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Δελτίο τύπου:Συνέντευξη του επικεφαλής της Ρι.Κ.Ερ - Συμμετοχή κ. Κ. Λυμπερόπουλου στην ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η παρούσα συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο τεύχος Μαρτίου της Εφημερίδας ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Ημ/νια κυκλοφορίας: 1 - 2 Μαρτίου 2014.

N.E. : Τι καινούργιο και διαφορετικό φέρνετε στο Δημοτικό σκηνικό της Ερμιονίδας  με την παρουσία σας στις εκλογές;

Κ.Λ. : Την φρεσκάδα σε πρόσωπα και ιδέες.  Πρόσωπα που αποφασίζουν μέσα σ’  αυτή την πολιτική  καταιγίδα - της κρίσης και των μνημονίων - ν’ ασχοληθούν με τα κοινά, οι περισσότεροι για πρώτη φορά. Η συμμέτοχη των πολιτών πριν και μετά τις εκλογές είναι για μας στη πρώτη γραμμή. Συμμετοχή στις ιδέες, συμμετοχή στις αποφάσεις. Η παρουσία μας  φέρνει την συζήτηση στο πολιτικό σχέδιο που έχουμε για την λύση των μεγάλων ζητημάτων που μας απασχολούν  και όχι στον αποπροσανατολισμό που επιχειρούν οι μονομάχοι από το παρελθόν για το ποιος φταίει- αυτός η ο άλλος; - για την εικόνα του Δήμου μας. Οι πολίτες  γνωρίζουν ότι υπεύθυνοι είναι όσοι  διοίκησαν τον Δήμο και σήμερα αυτό που τους ενδιαφέρει είναι πως θα λυθούν τα φλέγοντα θέματα γι’ αυτό στρέφονται σ’ μας.


Ν.Ε. :Είναι καιρός για συναινέσεις, συλλογικότητες, συνυπάρξεις ή είναι καιρός για ξεκαθάρισμα  λογαριασμών;

Κ.Λ. :Είναι καιρός για συναινέσεις , συνυπάρξεις. Άλλωστε έχουμε φτάσει εδώ ως Δήμος  μέσα από μια συνεχή αντιπαλότητα των κ.κ. Καμιζή και Σφυρή. Συναινέσεις όμως που δεν θα έχουν το αλισβερίσι στο επίκεντρο, την μοιρασιά θέσεων και εξουσίας αλλά συγκλίσεις πάνω σε πρόγραμμα και προσπάθεια αποτελεσματικής λύσης των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες της Ερμιονίδος. Προσωπικές  συνδιαλλαγές  όχι. Συγκλίσεις  σε στόχους, σε πρόγραμμα, σε κατεύθυνση και τελικά στο όραμα για τον Δημο μας , για την κοινωνία και την περιοχή μας.

Ν.Ε. : Ποιο είναι για εσάς το κυρίαρχο  θέμα και πως σκοπεύετε να το αντιμετωπίσετε;

Κ.Λ. :Δεν θ’ αναφερθώ σε ζητήματα  όπως  νερό η απορρίμματα τι να πιάσεις και  τι ν’ αφήσεις.  Το κυρίαρχο θέμα είναι η λειτουργιά της Δημοτικής αρχής με όραμα, με στόχους και αποτελέσματα για να γίνουν  πράξη αυτά που έχει ανάγκη η Ερμιονίδα. Αυτά απαιτούν λαϊκή συμμετοχή. Συμμετοχή των ενεργών, των ζωντανών δυνάμεων της κοινωνίας με οργάνωση και μέθοδο αποτελεσματική. Η εποχή των «σωτήρων» πέρασε και δυστυχώς δεν μας έσωσαν. Απέτυχαν –χρησιμοποιώ επιεική έκφραση. Αν γίνουν πράξη τα παραπάνω τότε και τα σκουπίδια που είναι βουνά γύρω μας θα φύγουν και το νερό θα επαρκεί και υποδομές θα γίνουν στην Ερμιονίδα και ο τόπος θα βγει από την σημερινή κατάσταση. Αρκεί ν’ απεγκλωβιστούν οι πολίτες από αδιέξοδα  διλήμματα που θέτουν έντεχνα οι δυο όψεις του ιδίου νομίσματος  και να πάρουν το μέλλον της Ερμιονίδος στα χεριά τους.


Ν.Ε. : Ο συνδυασμός σας έχει κομματική υποστήριξη? Είναι ανοικτός σε διευρύνσεις και συνεργασίες  βασισμένες σε κοινές  προγραμματικές συγκλίσεις με άλλους χώρους;


Κ.Λ. :Η κίνηση μας είναι πολυσυλλεκτική πολιτικά,  αλλά συμπαγής στην κατεύθυνση που θέλουμε  την κοινωνία και τον Δήμο μας. Δεν μας απασχολεί η κομματική υποστήριξη . Η κίνηση μας δεν δημιουργήθηκε  από «χρίσματα» αλλά από δυνάμεις της κοινωνίας. Δυνάμεις που αντιστέκονται στην σημερινή ασκούμενη πολιτική, στα μνημόνια της κρίσης που έχουν ρίξει  μεγάλες ομάδες συμπολιτών μας  στην ανέχεια και την φτώχεια. Δυνάμεις  που σε τοπικό επίπεδο δεν ανέχονται την Ερμιονίδα στην κατάσταση  που την έφεραν  Δημοτικές  Αρχές  γνήσια  τέκνα και  υπηρέτες του σάπιου συστήματος. Με συνεχιστές και υποστηρικτές τέτοιων πολιτικών δεν έχουμε καμία σχέση. Δεν  μπορούμε να συνεργαστούμε μ’ όσους στηρίζουν την δύναμη τους σε μνημονικούς υπουργούς και τους μηχανισμούς  τους. Εμείς  έχουμε βασικές αρχές αδιαπραγμάτευτες. Μιλάμε για οριστική ρήξη και ανατροπή σ’ αυτό το σκηνικό. Σ’ αυτή την προσπάθεια εάν έρθουν και άλλες δυνάμεις που έχουν παραπλήσιους στόχους- ας μην συμφωνούμε σε όλα- μακριά από παραγοντισμούς, με διαφάνεια και γνώμονα το συμφέρον  των πολιτών, τότε δεν έχουμε αντίρρηση, ας έρθουν μαζί μας να συμπορευτούμε.