Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Βγείτε έξω

Η άνοιξη μπορεί να πλησίασε αλλά οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι η έλλειψη φωτός το χειμώνα, το κρύο και οι καταιγίδες, μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που σκέφτεστε και που ενεργείτε.
Ερευνητές μελέτησαν την προσωπικότητα και τη διάθεση περισσότερων των 1.000 ενηλίκων και ανακάλυψαν ότι η θερμοκρασία, η ηλιοφάνεια, ο αέρας και η υγρασία δεν έχουν επίδραση στη θετική διάθεση αλλά έχουν σημαντική στην αρνητική.
Ο Dr. Simon Rego, του Montefiore Medical Center στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι είναι γνωστό πως ο καιρός μπορεί να παίξει ρόλο στη διάθεση των ανθρώπων. Πρόσθεσε ότι η ερώτηση είναι πώς ο καιρός ή οι συνέπειές του αλληλεπιδρούν με παράγοντες όπως το περιβάλλον στο οποίο ζείτε και τη δική σας προσωπικότητα, ώστε να μπορούν να οδηγήσουν σε διαφορά μεταξύ κάποιου που αρχίζει να ρέπει προς την ψυχική νόσο και κάποιου που τα καταφέρνει καλά.

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι ασυνήθιστο να αισθάνεστε ‘πεσμένη’ διάθεση κατά τη διάρκεια των πιο ψυχρών και σκοτεινών μηνών.
Αλλά αν παρατηρήσετε ότι τα συγκεκριμένα συναισθήματα καταλαμβάνουν τη ζωή σας είναι σημαντικό να δείτε γιατρό επειδή, θα μπορούσατε να πάσχετε από εποχική συναισθηματική διαταραχή.
Ο Dr. Robin Kerner, του Mount Sinai Medical Center, στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι πρέπει να διαχωρίσουμε την εποχική συναισθηματική διαταραχή από την κακή διάθεση του χειμώνα.
Ο Kerner πρόσθεσε, ότι αν πρόκειται απλώς για την άσχημη διάθεση του χειμώνα, οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι το καλύτερο φάρμακο είναι να βγείτε έξω και να πάρετε περισσότερο φως. Αν η μέρα είναι συννεφιασμένη, προσπαθήσετε να βγείτε και να ασκηθείτε.
Ενώ το στρες μπορεί να προκαλέσει αισθήματα απελπισίας τον χειμώνα, αν σχεδιάσετε τον τρόπο που θα αποφύγετε γνωστούς παράγοντες στρες θα μπορούσατε να βοηθηθείτε στην καταπολέμηση της κακής διάθεσης.

iatronet