Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Καλά πάμε!

"Εσύ κ. Καμιζή και η παράταξή σου, το 2010 προεκλογικά λέγοντας ένα σωρό ψέματα και αερολογίες περί “διαλογής, ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, αδρανοποίησης των υλικών, μεταφοράς απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής”, (μαζί και με το τάξιμο περίπου πεντακοσίων διορισμών), ξεγελάσατε τους δημότες της Ερμιονίδας και υφαρπάξετε την ψήφο τους."

Δηλαδή θέλεις να πεις ότι  ότι ο νυν Δήμαρχος έταξε 500 διορισμούς; Δηλαδή αν βάλουμε έναν διορισμό ανά οικογένεια, λογικά κατά μέσον όρο περίπου 5 άτομα της οικογένειας ψήφισαν τον νυν Δήμαρχο για να διορίσει ένα μέλος  τής κάθε οικογένειας! Δηλαδή με αυτό το τέχνασμα πήρε περίπου 2500 ψήφους, δηλαδή ξεγέλασε 2500 δημότες της Ερμιονίδας και τους υφάρπαξε τη ψήφο τους; Είχε τέτοια ικανότητα ο κύριος Καμιζής; Θα ήταν πρωθυπουργός τώρα! 
Ή ανάποδα: είμαστε τόσο βλάκες και ηλίθιοι, ώστε να ξεγελαστούμε με αυτόν τον τρόπο; Και ζητάς την ψήφο τέτοιων βλακών και ηλιθίων; Σε τιμάει αυτή η ψήφος;
Έχασες πλήρως το μέτρο και θα πρέπει να ζητήσεις συγνώμη από όλους αυτούς τους ψηφοφόρους του νυν Δημάρχου. Και το μέτρο αρχίζει από την αποδοχή της ευθύνης σου για την αποδοχή της θέσης του Σταυρού για την εγκατάσταση του δεματοποιητή για να απαλλαγεί όλη η νότια τουριστική Ερμιονίδα και η ακριβή γη από το σκουπιδαριό και τους ΧΑΔΑ. Το σφάλμα του νυν είναι ότι προσκολλήθηκε σε αυτό το σχέδιο και έκανε έναν νέο ΧΑΔΑ..... με πολλά παραρτήματα, αντί να βρει δίκαιη και σωστή λύση, επιστρέφοντας σε θέσεις όπου παράγονται τα απορρίμματα σύμφωνα με το: ο ρυπαίνων πληρώνει. Και το πολιτικό σφάλμα είναι ότι δεν αποδέχεται αυτό που όλοι βλέπουμε σήμερα. Και ταρακουνήθηκε από τους ψηφοφόρους της παράταξής του κυρίως.

Αν αυτός είναι πολιτικός λόγος, τότε να πούμε: καημένη Ερμιονίδα! Ρίχτε και μια ματιά για να συνετιστείτε κατά Ύδρα μεριά. 

Ο Καστοριάδης γράφει περί πολιτικών ειδημόνων. Δηλαδή ανθρώπων που ασκούνται και γίνονται ειδήμονες στην αναρρίχηση προς την εξουσία οι οποίοι ως πρώτιστο καθήκον είναι να βάλλουν ακατάπαυστα εναντίον άλλων ομάδων ειδημόνων που κάνουν και αυτοί την ίδια δουλειά. Έτσι στήνεται ένα γαϊτανάκι αντιπαλότητας μεταξύ ειδημόνων αναρριχητικών εξουσίας που λανσάρονται ως μόνοι γνώστες και ειδική της πολιτικής επιστήμης, ώστε ο δημότης ως ψηφοφόρος να επιλέξει τον μεν και όχι τον δε. Κάλλιστα όμως επιλέγομεν ούτε τον μεν, ούτε τον δε.
Και με αυτά που λέτε ο ένας εναντίον του άλλου πώς θα βγείτε μεθαύριο στον κόσμο; Όταν πάτε σε ένα επαγγελματία που ψήφισε τον νυν να του πείτε να συμμετέχει στην ανακύκλωση δεν θα σας απαντήση: μα πώς μπορώ εγώ να συμμετέχω αφού με έχετε κατατάξει στους ηλιθίους;

Η Ερμιονίδα δεν μπορεί να περιμένει ούτε έχει κανένα κέρδος από τις κόνξες σας. Χρειάζεται βαθιά συναίνεση, χρειάζεται να ενεργήσει ως Μία Κοινότητα, και όχι σαν ένα διαμερισμένο σώμα κατά πως θέλουν να επιβάλλουν ομάδες ειδημόνων αναρριχητών.
Η Ελλάδα ενωμένη μεγαλούργησε, διαιρεμένη έγινε πάντα σκορποχώρι. Από αυτή την τύχη και από αυτήν την ατυχία δεν μπορεί να ξεφύγει η Ερμιονίδα.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος