Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Την απόφαση για το πρόστιμο των 10.000€ που επέβαλε ο κ. Τατούλης στον Δήμο Ερμιονίδας δεν μας την κοινοποίησε κανείς, αλλά την βρήκαμε αναρτημένη στο site της Διαύγειας. Άλλωστε, η εν λόγω απόφαση είχε αναρτηθεί πριν από εμάς, το πρωί της 12ης Φεβρουαρίου 2014 στο ιστολόγιο Ιχνηλάτες Ερμιονίδας. Το πιθανότερο είναι βέβαια,  η απόφαση αυτή να σας είχε κοινοποιηθεί στον Δήμο Ερμιονίδας πριν την 12η Φεβρουαρίου 2014, αλλά εσείς εκεί έχετε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, την απόφαση θα βρίσκατε;

Εφόσον όμως κ. Τσαμαδέ δυσκολεύεσαι να την βρεις, θα σε διευκολύνω εγώ. Δεν έχεις παρά να κάνεις ένα κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: 
Γιατί από ότι φαίνεται δεν ενημερώνεστε ποτέ από την Διαύγεια για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν τον Δήμο μας.
Τώρα όσον αφορά την χωματερή στο Δισκούρι, θέλω να σου θυμίσω πως αυτή υπήρχε εκεί εξήντα χρόνια πριν αναλάβει ο κ. Σφυρής Δήμαρχος Κρανιδίου. Και είναι εκείνος ο Δήμαρχος που έκλεισε την συγκεκριμένη χωματερή, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του δεματοποιητή το Καλοκαίρι του 2010. 
Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω φωτογραφία για να το εμπεδώσεις:

Δισκούρι, Καλοκαίρι 2010 (πρώην χωματερή Κρανιδίου):
Και εσύ έχεις την απαίτηση, o κ. Σφυρής που έκλεισε την χωματερή στο Δισκούρι, να πληρώσει το πρόστιμο το οποίο αφορά αμαρτίες εξήντα και πλέον χρόνων!!! Ο κ. Σφυρής, που έκλεισε την χωματερή των Διδύμων αρχές του 2009 και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ερμιόνης κύριο Ανάργυρο Λεμπέση, έκλεισαν επίσης  τις χωματερές της Ερμιόνης και της Θερμησίας, παρέδωσε μια Ερμιονίδα πεντακάθαρη, απαλλαγμένη από χωματερές.
Παράλληλα όταν αγωνιζόταν να διώξει τα δέματα από τον δεματοποιητή στον Σταυρό Διδύμων, στελέχη της παράταξής σας κάνοντας καταγγελίες προσπαθούσαν να τα γυρίσουν πίσω.

Φόρτωση δεμάτων με προορισμό το εργοστάσιο Sukos Robots στον Μαραθόλακα Καλαμάτας, κατόπιν εντολής του τότε Περιφερειάρχη κ. Χατζημιχάλη:

Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται ο δεματοποιητής όπως παραδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2010.

Επίσης στο πρόγραμμά μας υπήρχε η ολοκληρωμένη διαχείριση των δεμάτων, κατόπιν της επιτυχημένης δοκιμής που έγινε στο εργοστάσιο ψυχρής διαχείρισης απορριμμάτων Sukos Robots και της  σχετικής συμφωνίας που είχε κάνει τότε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την εταιρεία.

Εργοστάσιο Sukos Robots στην Καλαμάτα:

Με αποτέλεσμα να είχαμε για πρώτη φορά στον Δήμο Ερμιονίδας ένα σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον και την δημόσια υγεία.   
Ενώ ο αρχηγός σου, εσύ και η παράταξή σας, μέσα σε τριάμισι χρόνια καταστροφικής για τον τόπο θητείας, κάνατε την Ερμιονίδα μια απέραντη χωματερή.
Όχι μόνο δεν σταματήσατε την λειτουργία του δεματοποιητή στον Σταυρό Διδύμων, όπως είχατε υποσχεθεί προεκλογικά στους Διδυμιώτες, αλλά δημιουργήσατε εκεί μια νέα τεράστια υπερχωματερή χύμα σκουπιδιών. Αφήσατε πέρυσι  τα σκουπίδια στους κάδους επί εξήντα ημέρες, δημιουργώντας δίπλα σε κάθε κάδο μικρές χωματερές επικίνδυνες για την υγεία των δημοτών. Στην συνέχεια δημιουργήσατε πολλές νέες παράνομες χωματερές όπως στο Πλάτωμα Διδύμων, στην ΔΕΠΟΣ στο Πορτοχέλι, ανοίξατε την κλειστή χωματερή στην θέση Ρορρό Θερμησίας, στα περίχωρα της Ερμιόνης, στον Άγιο Νικόλαο στην Κοιλάδα και στον Κάμπο Κρανιδίου, πολλές από αυτές κατά περιόδους φλεγόμενες (ακόμα  και σήμερα μεγάλη φωτιά στον Άγιο Αιμιλιανό). 

Σταυρός Διδύμων (επιχωμάτωση μετά από μεγάλη πυρκαγιά χύμα σκουπιδιών):


Φλεγόμενος κάδος στον Κάμπο Κρανιδίου (Απρίλιος 2013):

Βουνό τα σκουπίδια στους δρόμους τον Απρίλιο του 2013:

Νέα παράνομη χωματερή στο Πλάτωμα Διδύμων τον Φεβρουάριο του 2014:

Παράνομη υπερχωματερή Κάμπου Κρανιδίου(Φεβρουάριος 2014):

Αφού λοιπόν εσείς δημιουργήσατε την παράνομη χωματερή στον Κάμπο Κρανιδίου, το σωστό είναι να πληρώσετε και το πρόστιμο. Και κοιτάξτε άμεσα να συμμορφωθείτε με την απόφαση του κυρίου Περιφερειάρχη, μεταφέροντας από εκεί τα σκουπίδια και αποκαθιστώντας τον χώρο, διότι ο Δήμος Ερμιονίδας και οι δημότες του θα επιβαρυνθούν με νέα πρόστιμα.

Υ.Γ. Όσον αφορά τις υποψηφιότητες για τις δημοτικές εκλογές του 2014 , ο κύριος Σφυρής είναι ήδη υποψήφιος και με την θέληση του λαού θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος Ερμιονίδας, ενώ ο αρχηγός σου και εσύ δεν θα είστε υποψήφιοι διότι ούτε τα κότσια έχετε, ούτε καμία δημοτική παράταξη σας θέλει στις τάξεις της.

Αντωνόπουλος Ιωάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας