Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας Δελτίο Τύπου

Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΚΑΜΙΖΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ


Είναι πλέον προφανές, πως όσον αφορά το θέμα των απορριμμάτων, ο κ. Σφυρής παρέδωσε το 2010 μια Ερμιονίδα με κλειστές χωματερές (Δισκούρι, Κρόθι, Ρορρό, Δίδυμα), πεντακάθαρη, χωρίς το παραμικρό σκουπιδάκι. Τα σκουπίδια δεματοποιούνταν και είχε ξεκινήσει η μεταφορά των δεμάτων στο εργοστάσιο της Sukos Robots στην Καλαμάτα, σύμφωνα με την εντολή και τον σχεδιασμό του τότε Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Χατζημιχάλη.
Εσύ κ. Καμιζή και η παράταξή σου, το 2010 προεκλογικά λέγοντας ένα σωρό ψέματα και αερολογίες περί “διαλογής, ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, αδρανοποίησης των υλικών, μεταφοράς απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής”, (μαζί και με το τάξιμο περίπου πεντακοσίων διορισμών), ξεγελάσατε τους δημότες της Ερμιονίδας και υφαρπάξετε την ψήφο τους. Έτσι από το 2011 που ξεκίνησες την καταστροφική θητεία σου σαν Δήμαρχος Ερμιονίδας, κατάφερες να δημιουργήσεις το Ανάθεμα στο Σταυρό Διδύμων, παράνομες χωματερές στο Πλάτωμα Διδύμων, στον Κάμπο Κρανιδίου, στον Άγιο Νικόλαο στην Κοιλάδα, στο Ρορρό Θερμησίας, στη ΔΕΠΟΣ στο Πορτοχέλι, για δύο μήνες βουνά τα σκουπίδια δίπλα στους κάδους απορριμμάτων και εντέλει την τουριστική Ερμιονίδα μια απέραντη χωματερή. Και όλα αυτά μέσα σε τριάμισι χρόνια θητείας!!! Μπράβο, συγχαρητήρια, διότι είναι ομολογουμένως δύσκολο να το πετύχει αυτό κάποιος Δήμαρχος (εξάλλου είσαι η μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα).
Και είναι απολύτως σαφές πως εάν το 2010 είχε εκλεγεί Δήμαρχος Ερμιονίδας ο κ. Σφυρής, σήμερα δεν θα υπήρχε στο τόπο μας κανένα σκουπίδι και κανένα δέμα!!!
Όσον αφορά τώρα το θέμα του έργου της αποχέτευσης Κρανιδίου – Κοιλάδας – Πορτοχελίου, η αλήθεια έχει αποδειχτεί στην πράξη και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.
Ο κ. Σφυρής το 2007, άμεσα με την ανάληψη των καθηκόντων του  Δημάρχου Κρανιδίου, εξασφάλισε κονδύλι 300.000,00€ για τον Σύμβουλο Διαχείρισης του έργου και κατόπιν διαγωνισμού προσέλαβε τον Σύμβολο Διαχείρισης (χωρίς την παρουσία του οποίου δεν γινόταν να προχωρήσει το έργο). Στην συνέχεια έκανε δύο νέες σωστές μελέτες για το αποχετευτικό του Κρανιδίου και του Πορτοχελίου, διότι οι προηγούμενες ήταν εντελώς λάθος. Έτσι, με τις σωστές μελέτες, εξασφάλισε από το Ταμείο Συνοχής το ποσό των 17.000.000,00€ για το αποχετευτικό Κρανιδίου – Κοιλάδας – Πορτοχελίου. Στην συνέχεια δημοπράτησε το έργο, όπου η ανάδοχος εταιρία μειοψήφησε με ποσοστό 46% και ανέλαβε την εκτέλεση του αποχετευτικού με κόστος 8.600.000,00€. Τον Ιούνιο του 2009 ξεκίνησαν οι εργασίες και μέσα σε 4 μήνες κατασκευάσθηκαν:
α) Ο αγωγός μεταφοράς λυμάτων από Πόρτο Χέλι έως Κρανίδι.   
β) Ο αγωγός μεταφοράς λυμάτων από Κοιλάδα έως εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού.  
γ) Το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο της ανατολικής πλευράς Πόρτο Χελίου από Αλκυών έως Nautica Bay και μέχρι ΔΕΠΟΣ.                                                             δ) Τα  αντλιοστάσια και τα φρεάτια.      
Για το κόστος των παραπάνω έργων (που είναι περίπου 2.000.000,00€), ο εργολάβος δεν έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα. Όπως αναφέρει ρητά η έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων (που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2012), την ευθύνη γι’ αυτό, έχουν αποκλειστικά οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς επίσης και η Διαχειριστική Αρχή, που δεν ενέκριναν την πληρωμή του εργολάβου με το ψευδές πρόσχημα (όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια) της κακής ποιότητας κατασκευής του έργου, ενώ από την άλλη ζητούσαν από τον εργολάβο «αμοιβή διευκόλυνσης» προκειμένου να εγκρίνουν την πληρωμή του. Τα παραπάνω καταγγέλθηκαν από τον κ. Σφυρή σε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Αργολίδας τον Απρίλιο του 2010, όπου έδωσε ονόματα υπαλλήλων. Επίσης οι ίδιες καταγγελίες έγιναν προσωπικά από τον κ. Σφυρή στον τότε Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Χατζημιχάλη, ο οποίος αδράνησε και δεν διέταξε ούτε καν ένορκη διοικητική εξέταση. Αποτέλεσμα της μη πληρωμής αυτών των εργασιών, ήταν η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου το έτος 2010.
Στην συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2011, που ανέλαβες Δήμαρχος Ερμιονίδας εσύ κ. Καμιζή, αδιαφόρησες πλήρως να κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες για την συνέχιση του έργου, όπως εργαστηριακοί έλεγχοι, εκτίμηση ποσοστών αποκλίσεων των ήδη εκτελεσμένων εργασιών, επανέλεγχος από τον ΕΣΠΕΛ, πρόσληψη του Συμβούλου Διαχείρισης (Σ.Δ.), ορισμός Διευθύνουσας Υπηρεσίας, λειτουργικότητα του κατασκευασθέντος τμήματος Πόρτο Χελίου κλπ., οι οποίες  αναφέρονται στην έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το έργο να απενταχθεί τον Απρίλιο του 2011 στην διάρκεια της δικής σου θητείας και εξαιτίας της δικής σου αμέλειας και αδιαφορίας.
Και είναι σίγουρο πως εάν το 2010, είχε εκλεγεί Δήμαρχος Ερμιονίδας ο κ. Σφυρής, το έργο της αποχέτευσης Κρανιδίου – Κοιλάδας – Πορτοχελίου, σήμερα θα είχε ολοκληρωθεί και θα ήταν σε πλήρη λειτουργία.
Οπότε τα ποσά που με περισσό θράσος αραδιάζεις στην απάντησή σου, αφορούν αποκλειστικά και μόνο την δική σου θητεία και τα δικά σου σφάλματα. Αθροίζοντάς τα, ο  λογαριασμός που σου αναλογεί φτάνει (μαζί με τα 8.600.000,00€ του αποχετευτικού που έχασες), γύρω στα δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ. Εάν δεν θέλεις να τα δώσεις δεν πειράζει, διότι τα έχεις πληρώσει με άλλον τρόπο, αφού ήδη η Ιστορία σε έχει καταγράψει ως τον Χειρότερο Δήμαρχο Όλων Των Εποχών και αυτό δεν ξεπληρώνεται με κανένα χρηματικό ποσό.

Υ.Γ. Για τον παραπάνω λόγω είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε μαζί σου.



                                ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ