Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Έγραψε ιστορία η Εθνική πινγκ-πονγκ!




Περηφάνια, παραλήρημα ενθουσιασμού και ρίγη συγκίνησης!
 
Η εθνική μας ομάδα των ανδρών έγραψε ιστορία απόψε στο Σβέσατ και θα είναι στα μετάλλια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για πρώτη φορά στον θεσμό!
 
Θριάμβευσε με 3-1 απέναντι στο 1ο φαβορί του αγωνίσματος, την Πορτογαλία, μπήκε στα ημιτελικά κι ό,τι και να γίνει στη συνέχεια θα έχει τη μέγιστη τιμή και τη χαρά να είναι στο πόντιουμ των νικητών, αφού δεν υπάρχει ματς για τις θέσεις 3-4.
Είναι μία κορυφαία στιγμή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κι έρχεται να καταδείξει με τον πιο πειστικό τρόπο ότι στους χαλεπούς καιρούς και μπροστά στη μικρή βοήθεια της πολιτείας η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση εξακολουθεί να μεγαλουργεί, να εκπροσωπεί επάξια τη χώρα και να χαρίζει χαμόγελα στους Έλληνες φιλάθλους!
Ο Παναγιώτης Γκιώνης (που σημείωσε δύο σπουδαίες νίκες), ο Κώστας Παπαγεωργίου, που πάλι συνέβαλε τα μέγιστα με τη νίκη του και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα συνέθεσαν μία εκπληκτική τριάδα (στον πάγκο ήταν ο Τάσος Ρηνιώτης), που με το μαεστρικό κοουτσάρισμα του Κώστα Βατσακλή κατατρόπωσε μία βασική διεκδικήτρια του τίτλου! Ήταν η μέρα της, ήταν η ώρα της για μετάλλιο και ύστερα από δύο χαμένους προημιτελικούς εκμεταλλεύτηκε την τρίτη ευκαιρία με τεράστια καρδιά και μεγαλειώδη απόδοση!
Αύριο θα παλέψει για ένα ακόμα βήμα και με αντίπαλο τη Λευκορωσία (19.00 ώρα Ελλάδας) θα διεκδικήσει την είσοδο στον τελικό!
Η παρέα του Σαμσόνοφ νίκησε σήμερα την Κροατία με 3-1.
 
Στον αγώνα, που μετέδωσε ζωντανά το διαδικτυακό πρόγραμμα laola1.tv η εθνική μας ομάδα σαφώς και δεν είχε τα προγνωστικά με το μέρος της. Ήταν αποφασισμένη όμως, να …πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της με την ώθηση που της είχε δώσει η δύσκολη επικράτηση απέναντι στην Τσεχία στον 1ο γύρο της Championships Division.
Ο προημιτελικός ήταν τεράστια πρόκληση και όλα τα μέλη της ομάδας ήξεραν ότι αν πίεζαν από την αρχή τους Ίβηρες θα τους περνούσαν το άγχος. Και μπορεί να ηττήθηκε ο Κρεάνγκα στο εναρκτήριο ματς, όμως ο Γκιώνης έκανε εμφατικά το 1-1 για να έρθει στη συνέχεια ο Παπαγεωργίου και να δώσει το προβάδισμα με… εκκωφαντική ανατροπή στο «κόντρα» σετ. Αυτό ήταν!
Η Ελλάδα αύξησε κατακόρυφα τις πιθανότητες για νίκη και αμέσως μετά ένας καταπληκτικός Γκιώνης στα καλύτερά του επιβλήθηκε ενός τοπ αθλητή της ηπείρου, του Φρέιτας και ολοκλήρωσε τη μικρή υπέρβαση απέναντι στη «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2011!
Παίκτες και προπονητής μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, έγιναν μία μεγάλη αγκαλιά, χοροπηδούσαν και φώναζαν «Ελλάς, Ελλάς» πανηγυρίζοντας το ιστορικό αποτέλεσμα.
Ταυτόχρονα έδειχναν προς την κερκίδα όπου βρίσκονταν ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, τα στελέχη της εθνικής γυναικών, ο ομοσπονδιακός προπονητής Σωτήρης Ζήκος και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Γιώργος Παπαγεωργίου, οι οποίοι με φανερή συγκίνηση και πλατιά χαμόγελα χειροκροτούσαν τους διεθνείς.
Επιπλέον, οι διοργανωτές έβαλαν συρτάκι και τα μέλη της ελληνικής αποστολής ανέβηκαν στην εξέδρα, έγιναν ένα κουβάρι και χόρευαν!
 

Συντάκτης : Pamesports
 
Έλλη Βασιλάκη