Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Πάνε ΟΛΑ στον Σταυρό Διδύμων: Τα Σκουπίδια, η Ανακύκλωση, η Δεματοποίηση και η Κομποστοποίηση

Η «Ενημέρωση Πελοποννήσου» είχε αποκαλύψει, με αποκλειστικό της ρεπορτάζ -πριν από τέσσερις μήνες-, την δημιουργία ΚΔΑΥ και χώρου Κομποστοποίησης Οργανικών Αποβλήτων εντός του χώρου του Δεματοποιητή στον «Σταυρό» των Διδύμων! Σήμερα, τα γεγονότα μας επαλήθευσαν και ανέδειξαν «την μακαριότητα» της συμπεριφοράς των αρμοδίων. ΤΩΡΑ, τρέχουν και δεν φτάνουν, όσοι ΤΟΤΕ μας αμφισβητούσαν!

Ρεπορτάζ: Κώστας Πρώιμος
 Η αιτία και αφορμή για την κατεπείγουσα, σύγκληση (με σημερινή πρόσκληση) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας, που  θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Κρανίδι, στάθηκε η μεθόδευση, από τους καθ’ ύλιν αρμοδίους, ώστε τελικά ο πολύπαθος «Σταυρός» των Διδύμων,  να λειτουργήσει ως «σταθμός επεξεργασίας των απορριμμάτων» στο νέο πλάνο της Παμπελοποννησιακής διαχείρισης.
Το γεγονός αυτό, δεν θα έπρεπε να προκαλεί  την παραμικρή έκπληξη και αναστάτωση, στους κύκλους των αυτοδιοικητικών του Δήμου, δεδομένου ότι τα «κακά μαντάτα», είχαν έρθει ήδη στην Ερμιονίδα, τέσσερις μήνες πριν, (8 Ιουνίου 2013) μέσω της «Ενημέρωσης Πελοποννήσου»
δια στόματος, του πρώην προϊσταμένου, των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, κ. Γιώργου Παπαηλιού, ο οποίος είχε δηλώσει σχετικά με το όλο ζήτημα, αποκλειστικά στην εφημερίδα μας, τα εξής: «Ο αδειοδοτημένος από το Δασαρχείο χώρος στο «Σταυρό» των Διδύμων, έχει επιλεγεί για το τρίπτυχο που λέμε, δηλαδή διαλογή, κομποστοποίηση και rdf! Πριν από μια εβδομάδα, εγώ προσωπικά έκανα μια πρόταση στον κ. Τατούλη, προς την οποία υπήρξε θετικός, ώστε να αποσυμφορήσουμε λίγο,  την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον χώρο του Δεματοποιητή, των Διδύμων, απομακρύνοντας μέρος των δεμάτων αλλά και χύδην σκουπιδιών, που έχει ρίξει ο Δήμος εκεί. Εκτιμώ πως την ερχόμενη  εβδομάδα, θα είναι έτοιμος ο σχετικός προϋπολογισμός, για να εξομαλύνουμε λίγο την κατάσταση, που επικρατεί στον χώρο, ο οποίος έχει καταντήσει χωματερή! Ταυτόχρονα επαναλαμβάνω, ότι έχουμε υποβάλει μελέτη στο ΠΕΧΩ στην αποκεντρωμένη διοίκηση, για να λειτουργήσει το ΚΔΑΥ, η κομποστοποίηση και η δεματοποίηση του RDF, εκεί στο χώρο του «Σταυρού», των Διδύμων…»


 Σ.Σ. Το Αφιερώνουμε στην Δημοτική Αρχή, στην αντιπολίτευση του Δήμου Ερμιονίδας, αλλά και σε όσους αυτοαποκαλούμενους αγωνιστές μας αμφισβητούσαν… πρώιμα, εξαπολύοντας άδικες και ανυπόστατες επιθέσεις σε βάρος μας, μέσα από τοπικά ιστολόγια… περί δήθεν …μεροληψίας, στο θέμα της δημοσιογραφικής κάλυψης, στον ευαίσθητο τομέα,  της διαχείρισης των απορριμμάτων…


Διαβάστε και την σχετική απόφαση τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων προκειμένου να γίνει η δημοπράτηση των σχετικών έργων.