Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Αγρότες Αργολίδας: Ακόμα και αν χρειαστεί να χτίσουμε τους δρόμους για να σώσουμε το νερό και τις οικογένειες μας, θα το κάνουμε.

 Δεκάδες αγρότες της Αργολίδας, παρέστησαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου θα συζητούσαν για το έργο του Αναβάλου και ζητούσαν λύση "εδώ και τώρα". Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, απαντώντας μιλούσε "περί διαγραμμάτων". Έφτασε μάλιστα κάποια στιγμή να ομολογήσει ότι "ευτυχώς που έρριξε μια βροχή αλλιώς θα είχαμε μεγάλες καταστροφές».

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων, πήρε το λόγο και με κοφτές φράσεις, απευθυνόμενος στον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο είπε: «Μας έχετε εξαθλιώσει. Μας εξαπατήσατε. Μας είπατε ψέματα. Είστε όλοι υπεύθυνοι. Όταν εντάχθηκε το έργο του Αναβάλου στο Μπαλτατζής πανηγυρίζατε και σήμερα, 4 μήνες πριν τελειώσει το πρόγραμμα, δε έχει γίνει ούτε το 10% του έργου. Πρέπει να βρείτε λύσεις εδώ και τώρα. Εμείς από την πλευρά μας, ακόμα και αν χρειαστεί να χτίσουμε τους δρόμους για να σώσουμε το νερό και τις οικογένειες μας, θα το κάνουμε. Να είστε βέβαιοι γι’ αυτό».

Ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος, ο οποίος πήρε το λόγο για δεύτερη φορά, αφού πρώτα αναφέρθηκε σε διάφορα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία (αρχαιολογία, ελλιπείς μελέτες, απαλοτριώσεις), δήλωσε προς το συμβούλιο και τους κατοίκους: «Και η Κυνουρία θέλει να πάρει νερό και καλά κάνει. Και νερό πέφτει επίσης και στη θάλασσα. Αν κάποιος επιδιώξει να ιδιωτικοποιήσει το νερό, τότε εγώ δεν θα είμαι αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας. Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα».