Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Φιλανθρωπικός Μαραθώνιος από φοιτητικό ραδιοφωνικό σταθμό

my foititoupoli
Μια “κιβωτός” πίσω από τα μικρόφωνα…..
(48h Playlist Knockout – Κιβωτός Του Κόσμου )

Φιλανθρωπία .Ανθρωπισμός. 

Δυο έννοιες τόσο γραμματικά κοντά αλλά τόσο εννοιολογικά μακριά.
Άραγε τι από τα δύο είμαστε?
Υποτίθεται ότι η μια έννοια εμπεριέχει  την άλλη είναι όμως έτσι?.

Ως Φιλανθρωπία χαρακτηρίζεται μια πράξη δωρεάς προς τους συνάνθρωπους μας  που το έχουν ανάγκη.
Ο ανθρωπισμός  από την άλλη  είναι τρόπος ζωής και τρόπος αφύπνισης.

Έχει ακουστεί ότι στη σημερινή κοινωνία , οι νέοι δεν είναι φιλάνθρωποι.
Αυτό όμως που ακούγεται  σε σχέση με αυτό που συμβαίνει έχει μεγάλη διαφορά. Μέσα από τις πράξεις και όχι μέσα από τα λόγια δείχνει κάνεις το πραγματικό του πρόσωπο στη κοινωνία.

Το φιλανθρωπικό τους πρόσωπο θέλησαν να δείξουν και οι φοιτητές του D.I.T. radio. Ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος φοιτητικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας , το D.I.T. Radio θα πραγματοποιήσει από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι τα μεσάνυκτα της Κυριακής έναν μαραθώνιο με σκοπό την στήριξη της προσπάθειας της Κιβωτού Του Κόσμου.


Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς.
Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από έναν εικοσιεξάχρονο ιερέα, τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά της «άλλης» Αθήνας.

Ακούστε τις εκπομπές των παραγωγών του σταθμού και ενημερωθείτε για την δράση του οργανισμού αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε στις προσφορές αγάπης.  

Τόσο η φιλανθρωπία όσο και η αλληλεγγύη αποτελούν χωρίς αμφιβολία άξιες  και στάσεις ζωής στον ανθρώπινο βίο, εφόσον διενεργούνται με ανυστεροβουλία από τους πράττοντες, χωρίς αλλότριες επιδιώξεις.
Η αγάπη προς τον πλησίον ή η συμπάθεια προς τους πάσχοντες είναι αναμφίβολα ηθικές επιταγές έναντι των άλλων.
Την έμπρακτη φιλανθρωπία τους θα  δείξουν   και οι φοιτητές του D.I.T. radio για ένα καλύτερο κόσμο με περισσότερα χαμόγελα…

Πληροφορίες 




Social Media


της Σοφίας Λουκίδου