Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Σοφές φράσεις

Του Βασίλη Γκάτσου
Άσε να ξεκινήσουν, να βγούμε μπροστά, να κάνουμε τους Ήρωες, να δρέψουμε δάφνες, να, να, (από VIILLA DIDIMO εδώ)
Η τοπική αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με τους φορείς και τους δημότες της πρέπει να διεκδικήσει
να έχει ουσιαστική γνώμη σε ότι σχεδιάζεται και υλοποιείται στην επαρχία της Ερμιονίδας.
Αν αυτό δεν επιτευχθεί στην ουσία ακυρώνει τον πρακτικό λόγο ύπαρξης της, αφού μετατρέπεται σε μια τοπική γραφειοκρατική υπηρεσία (από Ιχνηλάτες).

ΟΛΟΙ ήξεραν. Δεν είναι δυνατόν να περνάνε τέτοιας σπουδαιότητας έγγραφα «προς ενέργειαν» από υπηρεσίες του Δήμου Ερμιονίδας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι  να μην ενημερώνουν τον προϊστάμενό τους, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τον Δήμαρχο. Άλλωστε κανένας εκ των αιρετών αρμοδίων δεν στράφηκε κατά υπαλλήλων, δεν ζήτησε ΕΔΕ. Η αντιπολίτευση μπορεί να μην ενημερώθηκε από τους υπαλλήλους, όμως δεν έπρεπε να ενημερωθεί από τον Δήμαρχο; Και αν όχι, ως αντιπολίτευση δεν έχει ‘κεραίες ενημέρωσης’ στον Δήμο και στην Περιφέρεια; Πώς ασκεί έλεγχο; Δεν ήταν «πονιασμένη» ότι θα έσκαγε τέτοιο θέμα με τις δημόσιες εκτάσεις, αφού είχε διαχειριστεί τι πιο soft υποθέσεις φωτοβολταϊκών σε ιδιόκτητα
κτήματα;
Άσε να ξεκινήσουν, να βγούμε μπροστά, να κάνουμε τους Ήρωες, να δρέψουμε δάφνες, να, να, αλλά και να έρθουμε σε τεχνητή αντιπαράθεση, ώστε να φαίνεται στο πόπολο ότι μόνο εμείς είμαστε στην τοπική πολιτική αρένα. Εμείς παράγουμε πολιτικό λόγο... αντιπαράθεσης! Λόγο που το μόνο που καταλάβαμε είναι να αποφεύγουμε τις κατηφόρες για να μη βρεθούμε σε επικίνδυνο σημείο, όπως την πάτησε ο κύριος Σφυρής (πεζός άραγε ή με αυτοκίνητο;).

Ο Δήμος Ερμιονίδας μετατρέπεται σε μια τοπική γραφειοκρατική
υπηρεσία. Μόνο που πλέον είναι μια τοπική γραφειοκρατική υπηρεσία, που τρέχει πίσω απ’ όλα όσα συμβαίνουν και έχουν σημασία, με τον νομικό πυροσβεστήρα και το μπλογκοπενάκι. Για να μετατρέπεσαι πρέπει πρώτα να είσαι κάτι. Και η ουσιαστική γνώμη και αυτή γνώμη είναι και ένας Δήμος ακυρώνει τον πρακτικό λόγο ύπαρξής του, όταν εκφράζει γνώμες και θέσεις. Δικαιώνει την ύπαρξή του μόνον όταν ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Αποφάσεις λογικές και δίκαιες μετά από καλή γνώση για τα καίρια, που θα τις υπερασπιστεί ασχέτως πολιτικού κόστους:
Αποφάσεις για τη θάλασσα, την καλλιεργήσιμη γη, τα δάση, τα νερά, τα απορρίμματα, τα λύματα, κ.λ.π.. Αποφάσεις για την διοικητική δομή του και τις διεργασίες του. Αποφάσεις για ΑΠΕ, Ξενοδοχεία, Μαρίνες, κ.λ.π. Αφού μέσω των υπηρεσιών σου γίνεις γνώστης καλός των Ευρωπαϊκών Οδηγιών, του σχεδιασμού της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης, αποφάσισε, ΤΙ ΔΗΜΟΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ.
Φυσικά και αν αποφασίσεις τι Δήμος θέλεις να είσαι, στις επόμενες εκλογές πιθανόν δεν θα ψηφιστείς. Αυτό όμως είναι έπαινος. Ο Δήμος Τροιζηνίας ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ότι θέλει να είναι δήμος με επενδύσεις ΑΠΕ σε δημόσια γη προσβλέποντας σε σοβαρά οικονομικά οφέλη. Καλώς ή κακώς, πάντως ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ και σε δύο χρόνια θα τεθεί στη κρίση του εκλογικού σώματος. Και να μην ψηφιστεί, όλοι θα του αναγνωρίσουν ότι πήρε ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Σημείωση: Δεν νομίζω ότι τα μπλογκ και τα site διαφέρουν σε τίποτα από τον τοπικό και ημερήσιο τύπο, τα περιοδικά κ.λ.π. Απλά, ο καθένας με ένα δεκάρικο γράφει και λέει ό,τι θέλει, εντάσσεται όπου θέλει, εξυπηρετεί ή όχι συμφέροντα, κάνει το κέφι του, προσφέρει ή προσφέρεται, χρησιμοποιεί ή χρησιμοποιείται κ.λ.π. Αν το έκανε αυτό εκτός διαδικτύου, είναι πολλά τα λεφτά, αλλά ίδιος θα ήτανε. Ο νόμος περί τύπου είναι ίδιος και για το ηλεκτρονικό έντυπο. Είναι δημοκρατικό να έχει ο οποιοσδήποτε φωνή και πληροφόρηση μέσω της νέας τεχνολογίας, χωρίς και πάλι αυτό να λέει και πολλά πράγματα. Ο έξυπνος απ’ όλα παίρνει αυτό που θέλει.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος