Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Αποκαταστάθηκε η γραμμή μεταφοράς νερού στο Κρανίδι

  Αποκαταστάθηκε η γραμμή μεταφοράς νερού με πλοίο από το λιμάνι της Κοιλάδας έως τις δεξαμενές της Αγίας Άννας Κρανιδίου. Όπως είναι γνωστό, στους δημότες τουλάχιστον της Περιφερειακής Ενότητας του τέως Δήμου Κρανιδίου, παλαιότερα είχαμε κατασκευάσει και λειτουργήσει σύστημα κεντρικής διαχείρισης ύδρευσης Κρανιδίου – Κοιλάδας – Πορτοχελίου.

Για τη λειτουργία του συστήματος αυτού είχαμε κατασκευάσει συστοιχία δεξαμενών στο λόφο της Αγίας Άννας Κρανιδίου,

υποσταθμό συγκέντρωσης νερού όλων των γεωτρήσεων στους πρόποδες του λόφου (χώρος παλαιών σφαγείων) και αγωγό μεταφοράς νερού με αντλιοστάσια από το λιμάνι της Κοιλάδας μέχρι τις δεξαμενές και καταθλιπτικούς αγωγούς από τις δεξαμενές προς Κοιλάδα, Κρανίδι, Πορτοχέλι. Για δύο και πλέον χρόνια λειτούργησε η γραμμή μεταφοράς νερού με πλοίο, από τις πηγές της Λέρνης.

Δυστυχώς αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας στο Δήμο Ερμιονίδας, διαπιστώσαμε ότι από τα δυο αντλητικά συγκροτήματα της γραμμής μεταφοράς έλειπαν βασικές τους μονάδες και εξαρτήματα.


Η εκ νέου λειτουργία αυτής της γραμμής θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης και η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες σύντομα.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ

argolikeseidiseis