Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΙΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ


Κύριε Δήμαρχε,

Διάβασα την επιστολή παραίτησής σας από τη θέση του Δημάρχου και με λύπη διαπίστωσα για άλλη μια φορά ότι εξακολουθείτε να αποποιείστε των ευθυνών σας.
Ο όρκος του Δημάρχου χαρακτηρίζεται πρωτίστως από τη μέγιστη ευθύνη προς το Δήμο και τους Δημότες του. Δεν υπάρχουν περιθώρια επιλογής και το γνωρίζετε, εφόσον έχετε διατελέσει 10 χρόνια Δήμαρχος.
Λυπούμαι γιατί για άλλη μια φορά πρυτανεύει στη λογική σας το ότι «φταίνε» όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς. Με μεγάλη ευκολία επιρρίπτετε ευθύνες ακόμη και σ’ αυτούς τους συνεργάτες σας, τακτική που ακολουθείτε χρόνια τώρα.
Στην επιστολή σας στοιχειοθετείται η ανεύθυνη, φυγόπονη, αλλοπρόσαλλη και αντιπατριωτική συμπεριφορά σας.
Στους 19 μήνες τής θητείας σας, από τη θέση της αντιπολίτευσης, δεν επέλεξα ούτε τον εύκολο δρόμο της παραίτησης και της εξαφάνισης από τα κοινά, ούτε άλλες δικές σας παρασκηνιακές τακτικές που θα είχαν σαν αποτέλεσμα την παρεμπόδιση του έργου της Δημοτικής Αρχής. Αντιθέτως, τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου προσπαθήσαμε  να βοηθήσουμε με την εμπειρία και τις γνώσεις μας, με γνώμονα το κοινό όφελος.
Επί του θέματος, όμως.
Στην επιστολή σας προς τον κύριο Περιφερειάρχη, επιρρίπτετε τις
ευθύνες σε εμένα και στον τέως Δήμαρχο Ερμιόνης κ. Λεμπέση γιατί ακολουθήσαμε τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, κλείνοντας τις χωματερές.
Συγκεκριμένα, αναφέρετε: « Κύριε Περιφερειάρχα, λυπούμαι ειλικρινά πάρα πολύ διότι πέραν των αλλοπρόσαλλων και καταστροφικών επιλογών και αποφάσεων των δύο πρώην Δήμων Κρανιδίου και Ερμιόνης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και η δική σας αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος του Δήμου Ερμιονίδας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας δεν υπρξε απο﷽﷽﷽υ σοβαροποδεδειγμε                                        Πήρξε αποτελεσματική », επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την ανευθυνότητά σας και την ευκολία σας να προβαίνετε σε χαρακτηρισμούς για τους άλλους.
Σας υπενθυμίζω ότι τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημιχάλη, ο οποίος υπήρξε ομοϊδεάτης σας, τον χρησιμοποιήσατε για να εμποδίσετε κάθε δραστηριότητα και έργο του πρώην Δήμου Κρανιδίου.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτέλεσαν το αποχετευτικό, το οποίο με πείσμα πολεμήσατε και η αδειοδότηση της λειτουργίας του δεματοποιητή που καταφέρατε να καθυστερήσετε για 9 μηνές . Σας θυμίζω ότι χωρίς τη λειτουργία του δεματοποιητή, δε θα έκλειναν οι χωματερές.
Τον Ιούλιο του 2010, εξαιτίας των καταγγελιών που έκαναν στελέχη τής παράταξής σας, επιτεύξατε το να μείνουν για μια εβδομάδα, στην τουριστική μας περιοχή, τα απορρίμματα στους δρόμους.
Αρχίσαμε να διώχνουμε τα απορρίμματα και μετά από καταγγελίες στελεχών σας και εθελοντών, εκλεγμένων σήμερα, τα επιστρέψατε πανηγυρίζοντας.
Η έννοια της λέξης αλλοπρόσαλλος που χρησιμοποιείτε για εμάς και που σημαίνει: «αυτός που κλίνει πότε με τον έναν και πότε με τον άλλον», μόνο εσάς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει.
Το κλείσιμο των χωματερών από τις πρώην δημοτικές αρχές εξασφάλισε υγιεινές συνθήκες διαβίωσης για τους δημότες της Ερμιονίδας. Η θέση σας ότι το κλείσιμο από εμάς των χωματερών αναβάθμισε την περιοχή υπονοώντας εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων, τα οποία δεν κατονομάζετε, εγείρει ερωτήματα για τη δική σας πολιτική, να δημιουργήσετε νέες χωματερές σε όλη την Ερμιονίδα και όχι μόνο στο Σταυρό Διδύμων. Μήπως η δημιουργία νέων χωματερών, ακόμα και μέσα στο Κρανίδι, υποβαθμίζει περιοχές;
Άραγε, υπάρχουν συμφέροντα;
Και από ποιον;
Ενδεχομένως, εσείς το γνωρίζετε.

Στην επιστολή παραίτη παραίτησσής σας τονίζετε ότι «δεν υπάρχουν χώροι αδειοδοτημένοι εναπόθεσης απορριμμάτων». Αντιθέτως, ο «επιτυχημένος» Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κούστας, στην ιστοσελίδα του Δήμου για τη λειτουργία του δεματοποιητή αναφέρει (12/7/12) : «Δε θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, γιατί δεν υπάρχει άλλος αδειοδοτημένος χώρος για την εναπόθεση των απορριμμάτων» (εκτός από τα Δίδυμα). Ποια είναι τελικά η θέση του Δήμου; Μήπως, πρέπει να χαρακτηριστεί ως αλλοπρόσαλλη;
 Θα μου επιτρέψεις Δήμαρχέ μας να καταργήσω τον πληθυντικό ευγενείας  σε αυτό το σημείο, ακολουθώντας το κρεσέντο σου να μου εξηγήσεις με την ιδιότητα του γιατρού που κατέχεις, τι εννοείς ζητώντας απ’τον κ. Περιφερειάρχη «να δώσει άμεσα κάποια λύση στο μέγα αυτό πρόβλημα το οποίο σχιζοφρενικές και καταστροφικές επιλογές και αποφάσεις άλλων δημιούργησαν στο Δήμο Ερμιονίδας».
Ο σχιζοφρενικός είναι σχετικός με τη σχιζοφρένεια, «ψυχική πάθηση κατά την οποία ο άρρωστος ζει απομονωμένος στο δικό του κόσμο, αδιαφορώντας για όλους τους άλλους», σύμφωνα με το Λεξικό.
Εγώ τεχνικός είμαι, δεν κάνω το γιατρό, ούτε το φυσικό, ούτε τον αρχαιολόγο, ούτε τον πολεοδόμο, ούτε το χημικό,  ειδικότητες που εσύ καγχάζεις ότι κατέχεις, παρόλο που το ίδιο σχολείο βγάλαμε, στον Πειραιά.
Δεν μπορώ να εκλάβω σοβαρά το χαρακτηρισμό των σχιζοφρενικών που προσπαθείς να αποδώσεις σε εμάς τους τέως Δημάρχους, εκμηδενίζοντας την προσπάθεια δεκάδων ανθρω﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ προσπάς τους τρώειραια.ώπων στην αυτοδιοίκηση.

Η εμπάθεια δεν έχει θ’’έση στην αυτοδιοίκηση. Τα προβλήματα δεν έχουν ούτε χρώμα, ούτε παραταξιακή κατεύθυνση.
Η συναίνεση επί των ημερών μας βρήκε έδαφος και καλλιεργήθηκε μεταξύ όλων των Δήμων της Αργολίδας. Αντιθέτως, εσύ δεν προώθησες ούτε καν τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν προθησεςώθησες ούτε το πρόγραμμά σου (κατάργηση και δωρεά του δεματοποιητή, μεταφορά απορριμμάτων στα Λιόσια, κομποστοποίηση και ανακύκλωση). ﷽﷽﷽﷽﷽
Τελικά στο Δήμο Ερμιονίδας ούτε ο Δήμαρχος δεν είναι υπεύθυνος;
Πρέπει να σε ενημερώσω ότι στο Λεξικό υπάρχουν οι λέξεις ειλικρίνεια, ευθύνη, υποχρέωση, προσφορά, ανδρισμός και σεβασμός. Τόσο προς τους θεσμούς, όσο και προς τα πορόσωπα. Στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν όχι μόνο τους αυτοδιοικητικούς, αλλά και τους ανθρώπους με αγωγή. ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ς τα πς τους θεσμούς, ι κομποστοπο
Δυστυχώς για εσένα, ο Αντιδήμαρχος της καθαριότητας, προφανώς ο πιο στενός συνεργάτης σου αποκάλυψε τους πραγματικούς λόγους της επιστολής παραίτησής σου, γράφοντας στο ιστολγιο όγιό του: «Παραίτηση του Δημάρχου Ερμιονίδας, για να φύγουν τα σκουπίδια από τα Δίδυμα». 19 μήνες πέρασαν για να ευαισθητοποιηθείς και να στείλεις την επιστολή παραίτησης και όταν τελικά το κάνεις, αποκρύπτεις τους πραγματικούς λόγους. Μόλις πήρες την ειδοποίηση των ασφαλιστικών μέτρων για τη δημιουργία της χωματερής στα Δίδυμα, προσπάθησες να ρίξεις αλλού τις ευθύνες. Μήπως η παραίτηση έγινε για το θεαθήναι και είναι εξασφαλισμένη η μη αποδοχή της;﷽﷽﷽﷽﷽﷽
Μία συμβουλή, αν μου επιτρέπεις, σαν τέως Δήμαρχος Κρανιδίου, επειδή προέτασες τον πατριωτισμό σε όλες τις προεκλογικές σου εκστρατείες εναντίον μου.
Ο πατριώτης έχει πατρίδα, τον τόπο που γεννιέται, τον τόπο που μένει τον επιλέγει και τον κάνει ιδιαίτερη πατρίδα του.
Ο πατριώτης ακόμη κι αν γνωρίζει ότι χάνει τη μάχη αγωνίζεται μέχρι τέλους.
Μην επαναλαμβάνεις το ατόπημα που έκανες πριν 6 χρόνια, επιλέγοντας τον εκολ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ιδο εκλύκολο δρόμο της αποχώρησης και της παραίτησης.
Έχεις χρέος, τουλάχιστον σε αυτούς που σε εμπιστεύτηκαν. Εμείς είμαστε αρωγοί και για τα δύσκολα κι ας με κατηγορούσες ότι δεν είμαι πατριώτης.

Πάντα ειλικρινής και διαθέσιμος  για το καλό του τόπου και της κοινωνίας,


Δημήτρης Σφυρής
Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Δήμου Ερμιονίδας
Τ. Δήμαρχος Κρανιδίου

Διαγνωσμένα μη σχιζοφρενής