Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

29 παραγωγοί κρασιού συνιστούν: Οίνοι Πελοποννήσου… φυσικά!

Εκατοντάδες κρασιά, από τα καλύτερα της χώρας, που παράγονται στην Πελοπόννησο το μεγαλύτερο αμπελουργικό διαμέρισμα της Ελλάδας, θα περιμένουν τους οινόφιλους Αθηναίους να τα δοκιμάσουν το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton.

Οι ίδιοι οι οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου, από τις 13:00 έως τις 20:00, θα περιμένουν τους κατοίκους της πρωτεύουσας, για να τους παρουσιάσουν τα δημιουργήματά τους και να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους. Η εκδήλωση οργανώνεται με πρωτοβουλία της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) και η είσοδος σε αυτήν είναι ελεύθερη. Προσκεκλημένοι είναι όλοι όσοι αγαπούν το ελληνικό κρασί.


Πολλά από τα ελληνικά κρασιά με Ονομασία Προέλευσης προέρχονται από την Πελοπόννησο, μια από τις πιο σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, με σπουδαία οινική παράδοση αιώνων. «Νεμέα», «Μαντίνεια», «Πάτρα», «Μαυροδάφνη Πατρών» και «Μοσχάτος Πατρών» είναι κάποιες από αυτές, ενώ στην Πελοπόννησο παράγονται και μερικοί από τους πιο ενδιαφέροντες ελληνικούς Τοπικούς Οίνους. Εκτός, βέβαια, από τα πολυβραβευμένα κρασιά της, η Πελοπόννησος είναι διάσημη και για τις εξαιρετικές γηγενείς ποικιλίες αμπέλου που ευδοκιμούν στα εδάφη της, όπως το αγιωργίτικο, το μοσχοφίλερο, ο ροδίτης κ.ά. Πολύ καλά, όμως, αποτελέσματα έχουν δώσει, και οι γνωστές διεθνείς ποικιλίες αμπέλου, όπως το σαρντονέ, το καμπερνέ σοβινιόν, το μερλό κ.ά. Οι «ανήσυχοι» παραγωγοί της Πελοποννήσου συνεχίζουν να επιδίδονται σε διάφορους πειραματισμούς, τόσο με νέες, για την περιοχή, ποικιλίες, όσο και με κρασιά διαφόρων στυλ, παραμένοντας, πάντοτε, στην αιχμή του οινικού γίγνεσθαι. Οι υπογραφές, μάλιστα, των συμμετεχόντων οινοπαραγωγών θα κοσμήσουν μια τεραστίων διαστάσεων φιάλη 9 λίτρων (Salmanazar) ερυθρού  πελοποννησιακού κρασιού, που θα κερδίσει, κατόπιν κλήρωσης, ένας τυχερός επισκέπτης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Όμως οι οίνοι Πελοποννήσου, φυσικά, δεν περιορίζονται εδώ. Tο ίδιο βράδυ θα προσφέρονται με ειδικό τρόπο σε αθηναϊκά εστιατόρια: σε επιλεγμένους χώρους εστίασης θα φιλοξενείται από ένα πελοποννησιακό κρασί, σε μια εκπληκτική προσφορά: 50% έκπτωση, που σημαίνει πως για κάθε φιάλη θα αντιστοιχεί άλλη μια δωρεάν, για επιτόπου κατανάλωση ή και για το σπίτι. Ειδικός κατάλογος, που θα διατίθεται στην εκδήλωση «Οίνοι Πελοποννήσου φυσικά», θα ενημερώνει τους επισκέπτες για τα εστιατόρια και τα αντίστοιχα κρασιά της προσφοράς, που θα ξεκινά την ημέρα της εκδήλωσης. Η ποιότητα των κρασιών και των εστιατορίων και το εξαιρετικό ταίριασμα της κουζίνας τους με τα επιλεγμένα κρασιά εγγυώνται τη μέγιστη απόλαυση των τυχερών που θα εκμεταλλευτούν αυτήν την ευκαιρία.

Την οργάνωση της εκδήλωσης «Οίνοι Πελοποννήσου φυσικά», έχει αναλάβει η εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum. Πληροφορίες: 210 766 0560, www.enoap.gr και info@vinetum.gr.