Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Πρόσκληση προς όλους τους Δημάρχους της χώρας,για την παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας απο τον κο Μανιάτη

 Πρόσκληση προς όλους τους Δημάρχους της χώρας προκειμένου να συμμετάσχουν στην υλοποίηση του Ελληνικού ενεργειακού προγράμματος “HELIOS”, για την παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας και εν συνεχεία την εξαγωγή της σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, απευθύνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
 Με επιστολή του προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης γνωστοποιεί την πρόθεση της Κυβέρνησης να συνεργαστεί με όσους Δήμους επιθυμούν να προτείνουν προς αξιοποίηση μεγάλες δημόσιες εκτάσεις χαμηλής παραγωγικότητας - κατά προτίμηση άνω των 500 στρεμμάτων - στην περιοχή ευθύνης τους, όπου θα τοποθετηθούν μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και κυρίως Φωτοβολταϊκά συστήματα.


Στην πρόσκλησή του, ο κ. Μανιάτης αναφέρεται στα εύλογα αντισταθμιστικά οφέλη που θα αποκομίσουν οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και στην προσπάθεια που καταβάλει το ΥΠΕΚΑ - μέσω και του προγράμματος “HELIOS” - προκειμένου να καταστήσει την Ελλάδα πρότυπο στην προώθηση της Πράσινης ενέργειας, εξέλιξη που θα τονώσει ταυτόχρονα και την εθνική οικονομία.

Υπεύθυνος για τον συντονισμό της δράσης έχει οριστεί ο συνεργάτης του Υπουργού ΠΕΚΑ, κ. Κώστας Νέδας (211-1044607, 211-1044712, 211-1044713, knedas@gmail.com).
Πηγή