Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Απο τον Βασίλη Γκάτσο
Δημοσίευσες επιστολή τριών δημοσίων υπαλλήλων, επιστολή που απευθύνεται στην κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, υπουργό παιδείας (μάλιστα ενώ η επιστολή απευθύνεται προς αυτήν με το Αξιότιμε κ. Υπουργέ, τίθεται συγχρόνως και υπόψη της!), η οποία προφανώς είναι η προϊσταμένη αρχή τους και έχει αντικείμενο άλλη επιστολή του Δημάρχου Ερμιόνης στην οποία αναφέρονται οι εν λόγω τρεις δημόσιοι υπάλληλοι, προφανώς λόγω του ότι ο Δήμαρχος έχει διοικητική ή άλλη σχέση με την δημόσια υπηρεσία όπου εργάζονται οι εν λόγω.

Ουδέν ενδιαφέρον έχω για την εσωτερική διοικητική τους διένεξη, ούτε με αφορά, όπως και τους εν λόγω δεν τους αφορά καμιά εσωτερική υπόθεση εργαζομένων ιδιωτικής επιχείρησης με την εργοδοσία τους, ή διένεξη αγρότη με έμπορα των προϊόντων του. Ούτε φυσικά αν τήρησαν την εσωτερική ιεραρχία και δεοντολογία, ούτε φυσικά αν την τήρησε ο Δήμαρχος Ερμιόνης. Ως προς αυτό, ας ενεργήσει η ιεραρχία.

Αποψύχθηκα πατόκορφα, σύμφωνα με το λεξικό αρχαίας γλώσσης. Και δεν πιστεύω ότι είμαι ο μόνος.

Έμένα το μέλημά μου είναι πότε το δημόσιο (και η τοπική αυτοδιοίκηση) θα μειώσει τους δημοσίους υπαλλήλους σε αναλογία τέτοια που ισχύει σε κάθε ευνομούμενη δυτική χώρα, δηλαδή τουλάχιστον στο ½ του σημερινού αριθμού και πότε θα τους κάνει εξίσου παραγωγικούς με τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, και λειτουργούς αφοσιωμένους στο έργο τους, αφού πρώτα περάσει από πόθεν έσχες αυτούς που υπηρέτησαν σε κρίσιμες θέσεις. Και αυτό για έναν απόλυτα ιδιοτελή λόγο. Για να μου κρατάνε πολύ λιγότερους φόρους από αυτούς που μου κρατάνε για να ταΐζεται όλη αυτή η στρατιά και να μπορώ να διαθέτω αυτό που θα μου περισσέψει σε πραγματικά παραγωγικές επενδύσεις ή σε δημιουργική κατανάλωση. Και δεν πιστεύω να είμαι ο μόνος που σκέπτεται έτσι και έχω κάθε δικαίωμα να σκέπτομαι έτσι. Τα σοσιαλιστικά οράματα αρχίζουν μετά την παγίωση αυτής της νέας κατάστασης, γιατί μέχρι σήμερα οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στη πτώχευση και δεν εννοώ μόνον ή κύριως την οικονομική.

Επειδή όμως τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι τρεις δημόσιοι υπάλληλοι χρησιμοποίησαν γραπτά μου και
το όνομά μου για να υποστηρίξουν τις απολύτως αδιάφορες σε έμενα επιδιώξεις τους πρέπει να σου πω ότι ουδείς τούς το απαγόρευσε ή τους έλεγξε για αυτό. Εφόσον τα άρθρα μου είναι δημοσιευμένα ελεύθερα από εμένα και όχι στα πλαίσια οποιουδήποτε ...... διαλόγου με όλους τους ως άνω και μάλιστα με ...πάνελ, και εφ’ όσον αποδέχομαι ότι μέσω των μπλογκ σωστά γράφτηκαν και δεν παραποιήθηκαν τα κείμενά μου, έχουν κάθε δικαίωμα να τα επικαλεστούν, ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ, δηλαδή χωρίς επιλογή και χωρίς λογοκρισία, πόσο μάλλον παραποίηση ή αποσιώπηση νοημάτων. Μεγάλα παιδιά είναι τα ξέρουν αυτά, πόσο μάλλον που στην προϊσταμένη τους αρχή διατείνονται ότι προσκομίζουν έγγραφα ως τεκμήρια και όχι δικές τους ....συνθέσεις.

Αν ο Δήμαρχος Ερμιόνης χρησιμοποίησε ατόφιο και πλήρες κείμενό μου και μάλιστα σφραγισμένο από μία αρχή που να αποδεικνύει την γνησιότητα του κειμένου, δηλαδή ότι είναι αυτό ακριβώς που δημοσιεύτηκε από μένα στο τάδε μπλογκ, ορθώς έπραξε. Αν χρησιμοποίησε μόνον αποσπάσματα ή συρραφές είναι αυτονόητο ότι κακώς έπραξε, γιατί αντί για τεκμήριο παρουσίασε κατ’ επιλογή του παραποιημένο μέρος του κειμένου μου, αλλά και δια αυτού του τρόπου προσβάλλει την προϊσταμένη του αρχή την οποίαν παρουσιάζει ως ανίκανη να αντιληφθεί εκ του συνολικού και πρωτοτύπου κειμένου το ουσιώδες που ενδιαφέρει την υπόθεση και ο υφιστάμενός της τής το ....φτιάχνει έτοιμο.

Τα ίδια ως άνω ισχύουν ακριβώς και για τους τρεις δημόσιους υπαλλήλους.

Από όλα λοιπόν τα άρθρα μου που δημοκρατικώ δικαιώματι μπορούσαν να προσκομίσουν οι τρεις δημόσιοι υπάλληλοι, συνέπτυξαν την παρακάτω δική τους εκδοχή ....ως τεκμήριο:

«Ειδικότερα, όσον αφορά την αναστάτωση στην Τοπική κοινωνία για τις διοξίνες, Σας κάνουμε γνωστό ότι, τους τελευταίους μήνες έχει αναπτυχθεί ένας δημόσιος διάλογος σε σχέση με την διαχείριση των απορριμμάτων στην επαρχία Ερμιονίδος αλλά και στην Πελοπόννησο. Στον διάλογο αυτό συμμετείχε ανάμεσα σε πολλούς άλλους και κ. Γκάτσος, χημικός εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, παιδιόθεν φίλος του κ. Δημάρχου όπως ο ίδιος δηλώνει.

Όλοι εξέφρασαν την άποψή τους μέσα από το διαδίκτυο για την καύση των απορριμμάτων στην χωματερή της Ερμιόνης στην θέση Κρόθι τον Δεκέμβριο του 2009 και τους πιθανούς κινδύνους από αυτή την καύση (Σχετ. 2)

Ο κ. Δήμαρχος λαμβάνοντας την θέση του κ. Γκάτσου, πως η καιόμενη χωματερή δεν παράγει διοξίνη, σαν επιστημονική τεκμηρίωση, προσέφυγε στο Υπουργείο Παιδείας κατηγορώντας μας πως προκαλούμε ανησυχία στους δημότες διασπείροντας με ταπεινά κίνητρα φήμες περί διοξίνης, από την καιόμενη χωματερή. Το κάνει στηριζόμενος στην θέση περί διασποράς λανθασμένων απόψεων, θέση που αποδεικνύεται μόνον από την άποψη ενός πολίτη, που έχει την ιδιότητα του χημικού, ο οποίος έχει και άλλες φορές δώσει με χαρά εμπεριστατωμένη γνώμη και κατεύθυνση για θέματα περιβάλλοντος, βιολογικών σταθμών, ρύπανσης σε πολλούς ανθρώπους ανεξαιρέτως πολιτικών, ιδεολογικών ή άλλων θέσεων.».

Αγαπητέ μου πολυώνυμε μπλόγκερ, πάλι τάχατες δεν κατάλαβες τίποτα, όπως δεν κατάλαβες τίποτα και για την Νατούρα 2000 του Μεγαλοβουνίου και για τα βένια, όπως δεν κατάλαβες ότι πολύ μεγαλύτερη μόλυνση δημιουργεί η καύση της χωματερής Κρανιδίου εν σχέσει με της Ερμιόνης, ο ακόμη ανύπαρκτος βιολογικός Κρανιδίου (μια γούβα στο χώμα) και κυρίως οι μη στεγανοί βόθροι των εξοχικών και μάλιστα των παρανόμων ων ουκ εστί αριθμός, αν και κάτοικος Κρανιδίου, ή ότι η θάλασσα της Ερμιόνης είναι πλέον πεντακάθαρη, επιτυχία όλη του Ερμιονίτικου λαού; Σε μάρανε η ψήφος των Πακιστανών, ή κάποιοι την χρειάζονται;

Και εκ νέου σου υπενθυμίζω να σβήσεις τα βιβλία μου και τα άρθρα μου από το μπλογκ σου που ανερυθρίαστα κάνεις την κορόιδα. Αυτά και αν δεν διασπείρουν λανθασμένες απόψεις από άτομο που έχει την ιδιότητα (;;;) (μάλλον ...εκ γενετής) του χημικού.

Β. Γκάτσος