Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Μια άλλη πρόταση για το «Πόθεν έσχες», απο την κα Βογανάτση

Με αφορμή το άρθρο του κ. Βασίλη Γκάτσου που αναρτήθηκε στο blog: Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης http://enpoermionis.blogspot.com/2010/04/blog-post_7716.html
αλλά και στο blog Εικονοσκόπιο news
http://eikonoskopionews.blogspot.com/2010/04/blog-post_866.html για τη σκέψη του πάνω στην είδηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : υπό απόλυση ο διευθυντής πολεοδομίας Σύρου … παραθέτω την πρότασή μου.
Βέβαια εγώ δεν είμαι απλά περίλυπη για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας αλλά και αγανακτισμένη αφού έχω τεκμηριωμένη άποψη γι’ αυτήν την κατάσταση την οποία αν κατάλαβα καλά, οι γράφοντες αποδίδουν στον Οθωμανικό τρόπο Διοίκησης.
Να αναφέρω λοιπόν ότι εδώ και δύο χρόνια βρίσκομαι μπλεγμένη στα γρανάζια της Δημόσιας Διοίκησης, ότι έχω στα χέρια μου πληθώρα Δικαστικών Αποφάσεων με αντίδικο τη Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας που με δικαιώνουν για
υπόθεση, όχι ιδιωτική όπως κάποιος προσπαθεί να την παρουσιάσει αλλά υπόθεση που θα έπρεπε να αφορά όλους τους Ερμιονίτες ή τέλος πάντων όλους εκείνους που πιστεύουν ότι πρέπει να νοιαστούμε ώστε να διαφυλάξουμε την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας και να μην τα θυσιάσουμε για μικροπολιτικά ή άλλα συμφέροντα.
Από αυτά λοιπόν τα ελάχιστα που προανέφερα Βασίλη αλλά και σεις αγαπητές συμπατριώτισσες της Πρωτοβουλίας … που όπως γράφετε συμφωνείτε απόλυτα με την σκέψη του κ. Γκάτσου, κρίνετε ότι το έγγραφο- διάγγελμα προς την Εφορία για κινητοποίηση του «μηχανισμού πόθεν έσχες» μπορούν να το ζητήσουν, Δημοτικοί Άρχοντες, Νομαρχιακοί σύμβουλοι και κομματικές τοπικές οργανώσεις;
Θα έλεγα ότι αυτό κάποιος μόνο ως αστείο θα μπορούσε να το εκλάβει!
Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Αυτό από την Εφορία να το ζητήσουμε εμείς. «“Η Ισχύς εν τη ενώσει”
Προσωπικά εγώ και άλλοι συμπατριώτες μας έχουμε ήδη συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία. Κυρίως έχουν σχέση με την κακοδιοίκηση που σε βάζει όμως στην υποψία μήπως πρόκειται για Οθωμανικό τρόπο Διοίκησης. Πρέπει να συντονίσουμε τις κινήσεις μας, πράγμα πολύ εύκολο βέβαια τώρα με το διαδίκτυο. Να γράψουμε το έγγραφο – διάγγελμα, να το συνυπογράψουμε, να το απευθύνουμε στην Εφορία, να το κοινοποιήσουμε προς πολλούς αρμοδίους και να το αναρτήσουμε και στο διαδίκτυο.
Ίσως στη δεδομένη στιγμή που βρίσκεται η χώρα μας πετύχουμε το στόχο μας. Μπορεί ο Δημήτρης Μπουτούρης, ο διευθυντής πολεοδομίας Σύρου, να είναι η αρχή. Ίσως καταφέρουμε να αποδείξουμε στο Πανελλήνιον ότι είμαστε αντάξιοι των προγόνων μας και ότι ενώ πέσαμε τελευταίοι στα χέρια των Τούρκων εν τούτοις αποτινάξαμε πρώτοι την Οθωμανική παράδοση Διοίκησης.
Στην προκειμένη περίπτωση Βασίλη το Έρρωσθε μας είναι απαραίτητο
Λόλα Βογανάτση
Ερμιόνη
τηλ. 27540 31171