Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Γιορτάστηκε η επέτειος της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου) από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος».

 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η φιλοξενία του συγγραφέα παιδικών βιβλίων και προέδρου του κύκλου ελληνικού παιδικού βιβλίου κ. Βαγγέλη Ηλιόπουλου, που έγινε στο Πνευματικό κέντρο Ερμιόνης, που είχε κατακλυστεί από πλήθος παιδιών σχολικής ηλικίας , το Σάββατο 10-4-10.
  Ο συγγραφέας παρουσίασε τα νέα βιβλία του με διάλογο, άνεση και χιούμορ, κέρδισε τα παιδιά και κινήθηκε ελκυστικά και εύστοχα στα θέματα φιλομάθειας , σεβασμού της φύσης , οικολογίας.
Κεντρικά συνθήματα της εκδήλωσης ήταν:
-Τα βιβλία είναι θησαυρός , ο θησαυρός είναι βιβλία.
-Οικολόγος γίνε κι εσύ, μ΄ άλλο μάτι δες τη ζωή.









 Μια πολύ όμορφη εκδήλωση γεμάτη χαρούμενα πρόσωπα και χαμόγελα, που εξελίχτηκε σε θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστές τα παιδιά , που στο τέλος της βραδιάς ασχολήθηκαν δημιουργικά με κατασκευές στο πνεύμα του σεβασμού του περιβάλλοντος και της αγάπης στα βιβλία.
  Ευχαριστούμε την Πρόεδρο του Πνευματικού κέντρου Ερμιόνης κ.Θεοδότη Σκλαβούνου για την παραχώρηση του Σχολείου Συγγρού, την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης κ.Κική Μέλλου , τον εκπαιδευτικό κ.Νίκο Κουραχάνη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γιάννη Κρητσωτάκη και όλους τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης
Αναστασία Γιαγκιόζη