Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης αφιερώνει το φετινό εορτασμό της Εθνικής Επετείου αλλά και τη μνήμη της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης στην Ερμιόνη (Ιαν-Μάρτιος 1827)  στην Ελληνική Σημαία.
 Στα πλαίσια του εορτασμού αυτού:
 Α. ΄Ολο το μήνα Μάρτιο προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Ερμιονίδας να οδηγήσουν τους μαθητές τους στο χώρο του Μουσείου για να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα σε ημέρες και ώρες που θα επιλέξουν κατόπιν συνεννοήσεως.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Γαλανόλευκη η θωριά σου…» έχει εκπονηθεί από το Ιστορικό Εθνικό Μουσείο (Αθήνα 2002) και περιλαμβάνει …« πληροφορίες, προτάσεις και δραστηριότητες, που σκοπό έχουν να έρθουν σε επαφή οι μαθητές με αυθεντικές σημαίες, να ανακαλύψουν τα σύμβολα και τη χρήση της σημαίας γενικά και να γνωρίσουν ειδικότερα την ιστορία της ελληνικής σημαίας».
Το πρόγραμμα αυτό εμείς το έχουμε προσαρμόσει στα δεδομένα του Μουσείου μας και στο επίπεδο, την ηλικία και τις ιδιαιτερότητες κάθε τάξης μαθητών.
Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 6977 948539 για να ορίσουμε ημέρα και ώρα.
  Β. Η κορυφαία εκδήλωση εορτασμού, στην οποία είσθε όλοι προσκεκλημένοι, θα γίνει την Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010 στις 7μμ, στην ιστορική αίθουσα του Μουσείου.
Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Του Ιστορικού  Λαογραφικού Μουσείου Ερμιόνης