Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Φ.Χατζημιχάλης."Αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης τα σκουπίδια.."

 Η αποκομιδή και η διαχείριση των σκουπιδιών είναι αποκλειστική ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αρμόδιων φορέων.   Αυτό δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Φώτης Χατζημιχάλης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Καλαμάτας και πρόσθεσε: «Αν κάποιοι δήμοι δεν μπορούν να διαχειριστούν τα απορρίμματα να το δηλώσουν εγγράφως στην Περιφέρεια». Ακόμη ο περιφερειάρχης αναρωτήθηκε γιατί έπρεπε να δημιουργηθούν σωροί σκουπιδιών στους δρόμους της Καλαμάτας, μέχρι να βρεθεί -έστω και προσωρινή λύση- με τα σκουπίδια, ενώ έκανε λόγο και για τη διάσταση απόψεων μεταξύ του συνδέσμου διαχείρισης στερεών αποβλήτων και του Δήμου Καλαμάτας ως προς το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.Ο κ. Χατζημιχάλης ανέφερε ότι η δεματοποίηση των σκουπιδιών δεν αποτελεί λύση, σημειώνοντας με έμφαση ότι το θέμα των σκουπιδιών γενικότερα στην περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί προσβολή για τον πολιτισμό μας,

 ενώ πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της θεσμικής του λειτουργίας θα προσπαθήσει να δώσει λύση στο πρόβλημα χωρίς όμως –όπως είπε– να χαϊδέψει αυτιά. Για τα πολιτικά παιχνίδια για τα οποία μίλησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο κ. Περιφερειάρχης είπε ότι «δεν τα γνωρίζω και ούτε τα παίζω» και συμπλήρωσε:
«Δεν δέχομαι πιέσεις και παρεμβάσεις, αλλά ασκώ το θεσμικό ρόλο από τη θέση που έχω τοποθετηθεί. Δεν είμαι φερέφωνο ούτε αφελής». Για την μη επίσκεψή του στην Καλαμάτα είπε πως δεν θα μπορούσε να προσφέρει κάτι.
«Η λύση μπορούσε να δοθεί, όπως δόθηκε, μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου» είπε ο κ. Χατζημιχάλης, συμπληρώνοντας ότι παρακολουθεί την υπόθεση των σκουπιδιών της Καλαμάτας με πολύ προσοχή. Τις λύσεις δεν μπορεί να τις επιβάλει δικτατορικά είπε ο περιφερειάρχης, ο οποίος υποσχέθηκε να βρει λύση, πέραν της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, του περιφερειακού δηλαδή σχεδιασμού, και ενδιάμεση.

ARGOLIKI.GR
Πηγή : ERT.GR