Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Αρκτούρος: Εκθεση φωτογραφίας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Ένα νέο προγραμματισμένο δρομολόγιο με προορισμό την «Άγρια Ζωή» εγκαινίασε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σε συνεργασία με τον Αρκτούρο.
Πρόκειται για την έκθεση φωτογραφίας «Ταξίδι στην Άγρια Ζωή», με θέμα την άγρια ζωή και τις ορεινές περιοχές που αποτελούν το αντικείμενο της δράσης του Αρκτούρου.
Φωτογράφοι φύσης, εθελοντές και ερευνητές του Αρκτούρου, αναλαμβάνουν να σας συστήσουν τους πρωταγωνιστές των ελληνικών ορεινών δασών, τις μοναχικές αρκούδες και τους παρεξηγημένους λύκους, υπό την ισχυρή προστασία ελληνικών ποιμενικών σκύλων και σε φόντο σπάνιων οικοτόπων.
Τα ίχνη της αρκούδας θα μας οδηγήσουν στο συναρπαστικό «Ταξίδι στην Άγρια Ζωή»,

 που συμπληρώνεται με ενημέρωση σχετικά με την απειλούμενη άγρια ζωή και το φυσικό περιβάλλον, τις δράσεις για τη διατήρησή τους και την αρμονική συνύπαρξη με τον άνθρωπο.
Από το χώρο της έκθεσης δεν θα μπορούσε να λείπει και η μυθολογική σύνδεση του Αρκτούρου με την περιοχή της Βραυρώνας, όπου στην αρχαιότητα νεαρές ιέρειες, οι «Μικρές Άρκτοι», λάτρευαν τη θεά Άρτεμη στο ομώνυμο ιερό.
Τη Βραυρώνα, περιοχή με μεγάλη οικολογική αξία, προστατεύει το αεροδρόμιο με περιβαλλοντικές δράσεις, ενώ στους εξωτερικούς χώρους του φιλοξενούνται μόνιμα πιστά αντίγραφα αγαλματιδίων που αναπαριστούν τις «Μικρές Άρκτους».
Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό μέχρι τις 30 Απριλίου, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης του αεροδρομίου (Αναχωρήσεις, Είσοδος 3).
Πηγή: Αρκτούρος