Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Εδώ είμαστε πάλι..

Λίγο από τον χρόνο σας για μερικές μόνο διευκρινήσεις.

Δεν λείπουμε κάθε φορά όλες μαζί και δεν απαντάμε σε ερωτήσεις σας ή δεν παίρνουμε θέση σε θέματα όταν το ζητάτε, αλλά απουσιάζει αυτή που από την ομάδα μας διαχειρίζεται το blog, άρα λοιπόν δεν υπήρχε πρόθεση να μην απαντήσουμε.
Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν κανονισμοί και ποιοι για τα blog, δεν έχουμε πρότυπα. Ακολουθούμε την δική μας οπτική και αισθητική στα πράγματα χωρίς να διεκδικούμε δημοσιογραφικούς τίτλους, ούτε είμαστε κάποια τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα με την αγωνία της συνεχούς ειδησεογραφίας ή της καταγγελίας γιατί δεν είναι αυτοσκοπός μας ούτε η είδηση ούτε η καταγγελία.
Είμαστε με αυτό τον τρόπο απλά εδώ.

Οι απαντήσεις και οι θέσεις μας λοιπόν στο θέμα που απασχόλησε την περασμένη εβδομάδα, η επιστολή του κου Βασίλη Γκάτσου για την διοξίνη.
Πιστεύουμε ότι κάθε τι που μας στέλνει ο κος Γκάτσος ή όποιος άλλος προς ανάρτηση, εμείς οφείλουμε να το αναρτήσουμε χωρίς κανένα πρόλογο και καμία κριτική. Δεν το στέλνει σε εμάς αλλά σε εσάς.
Μας ζητήθηκε όμως αυτή την φορά από την κύρια Θεοδώρα Βογανάτση μέσα από το blog του κου Δαμαλίτη, να πάρουμε θέση στο θέμα και να απαντήσουμε επίσης τι κάναμε τις υπογραφές που συγκεντρώσαμε για να υποστηρίξουμε την αίτησή μας για ανακύκλωση.
Η θέση μας για τον κίνδυνο από την καύση των σκουπιδιών στις χωματερές είναι η ίδια με αυτών που έχουν απαγορεύσει την ύπαρξη τους εδώ και πολύ καιρό , επιβάλλοντας πρόστιμα για όσες συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται πολύ δε περισσότερο να καίνε όπως και η δική μας .
Οι συνέπειες της διοξίνης είναι γνωστές σε όλους μας και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις μεγάλων οικολογικών οργανώσεων όπως η Greenpeace, WWF (θα μπορούσαμε να επισυνάψουμε πολλές παραπομπές για το θέμα) δημιουργούνται και από την καύση των σκουπιδιών στις χωματερές.
Αυτές είναι οι πληροφορίες μας και από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, δεν έχουμε κάποια επιστημονική κατάρτιση ούτε μπορούμε να έχουμε μετρήσεις διοξίνης στην περιοχή για να το αποδείξουμε.
Οι μόνες μετρήσεις μας είναι η απώλειες ανθρώπων μας από καρκίνο.
Η άποψη του κου Γκάτσου χημικού με εμπειρία χρόνων, και η πρόθεση του, δεν είναι μόνο απολύτως σεβαστή από εμάς αλλά και ευχόμαστε  να έχει δίκιο.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ!!
Μακάρι να μην είναι τόσο καταστροφικές οι επιπτώσεις στην υγεία μας και στο περιβάλλον από την καύση που έχει γίνει μέχρι τώρα σε όλες τις χωματερές.
Εννοείται βέβαια ότι ο Δήμαρχός μας, που θα έπρεπε να ξέρει αν ήθελε να μας προστατέψει από έγκυρες και διασταυρωμένες πηγές τους κινδύνους, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και χρησιμοποίησε την άποψη του κου Γκάτσου όπως τον βολεύει...
Οι υπογραφές σας.
Την αίτησή μας για άμεση λύση και ένταξη μας σε πρόγραμμα ανακύκλωσης προς τον υφυπουργό κο Μανιάτη, μαζί με τις πρώτες 72 υπογραφές σας, την δώσαμε στον ίδιο στην συνάντηση που είχαμε μαζί του την περίοδο των πυρκαγιών , λέγοντας του ότι συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε περισσότερες υπογραφές δίνοντας του έτσι να καταλάβει ότι δεν είμαστε οι μόνες που το ζητάμε αλλά σχεδόν όλοι οι Ερμιονίτες.
Τα νέα όπως έχουμε ξαναγράψει από την πληροφόρηση που έχουμε για την ανακύκλωση είναι θετικά.
Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα όπως, η απόφαση(223/2009)που πήρε ομόφωνα το δημοτικό μας συμβούλιο εγκρίνοντας την αίτηση μας ως μοναδική λύση την ανακύκλωση η οποία έχει σταλεί στην Γενική Διευθ. Περιφέρειας και στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κο Μανιάτη.
Η απόφαση για ανακύκλωση και η αίτηση προς την "Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης Α.Ε." του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Αργολίδας

Παρακολουθούμε και ενημερωνόμαστε συνεχώς για το θέμα και αν χρειασθεί να ξαναχρησιμοποιήσουμε τις υπογραφές σας θα το κάνουμε με επίγνωση της σοβαρότητας που χρειάζεται αφού μας τις εμπιστευτήκατε.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ