Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Υπουργικό συμβούλιο στους πρόποδες του Έβερεστ


 Το υπουργικό συμβούλιο του Νεπάλ, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα για την υπερθέρμανση του πλανήτη και το λιώσιμο των πάγων στα Ιμαλάια, αποφάσισε να συνεδριάσει σε ένα καταυλισμό ορειβατών στους πρόποδες του Έβερεστ.
 Φορώντας κατάλληλο εξοπλισμό όπως, μάσκες οξυγόνου, μπουφάν, μάλλινα καπέλα, ο πρωθυπουργός του Νεπάλ μαζί με 21 υπουργούς, μετέβησαν με ελικόπτερο σε καταυλισμό ορειβατών, που βρίσκεται σε υψόμετρο 5,262 μέτρα.
Στόχος της κυβέρνησης του Νεπάλ, είναι να στείλει ένα μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, εν όψει της Συνόδου της Κοπεγχάγης, η οποία αρχίζει τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, έχει προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στους παγετώνες των Ιμαλαίων.
Η εν λόγω κίνηση, ακολουθεί το παράδειγμα του υπουργικού συμβουλίου των Μαλβίδων, που πραγματοποίησαν τον Οκτώβριο υποβρύχια συνεδρίαση, για να τραβήξουν την προσοχή των παγκόσμιων ηγετών για τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη, στην στάθμη των υδάτων του Ινδικού Ωκεανού.
Λόγω της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας, απειλείται ολόκληρος ο πολιτισμός μας, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Νεπάλ Madhav Kumar Nepal στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων, οι παγετώνες στα Ιμαλάια αναμένεται να λιώσουν μέσα στις επόμενες δεκαετίες.
 econews.gr
Λίντα Σπυρέλη